Hoe sluit je LED verlichting aan op de aanhanger?

Hoe sluit je LED verlichting aan op de aanhanger?

Hoe werkt LED verlichting op een aanhanger? Kan iedereen dit aan sluiten en is iedere verlichtingsset geschikt voor elke auto? We leggen graag uit waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden wanneer je een LED verlichtingsset wilt kopen.

Waar moet je op letten wanneer je LED verlichting voor de aanhanger wilt kopen?

LED verlichting zijn vaak mooie design lampen met een helder licht. Precies wat je zoekt als je de lampen wilt gaan vervangen. Er zijn wel een paar belangrijk aandachtspunten voor installatie wanneer je zeker wilt weten dat ze goed gaan functioneren.

Aandachtspunten voor het aansluiten van LED verlichting

Met de handige plug&play sets die wij aanbieden is het zelf installeren van achterlichten op de aanhanger voor iedereen mogelijk. Op eigenlijk alle auto's die uitgerust zijn met een 7 polige stekker aansluiting kan iedere soort LED verlichting zonder problemen direct worden aangesloten. Je kan eenvoudig zelf de hoofdkabel inprikken in de connectors van de achterlichten en alle functies worden direct ondersteund. 

We verkopen handige voordelige LED verlichting sets die uitermate geschikt zijn voor een snelle installatie op de aanhanger met bijvoorbeeld een 7 polige aansluiting. Ook sets met een ander kabellengte zijn er ook natuurlijk.

Knipperende lampen en CANBUS storingen bij LED verlichting?

LED verlichting is energiezuinig en verbruikt dus minder stroom dan reguliere verlichting met buislampjes. Dit kan dus de oorzaak zijn dat de boordcomputer van de auto de verlichting niet herkent en melding maakt van niet werkende verlichting. Dit noemen we CANBUS storingen. Dit kan voorkomen bij moderne auto's met een 13 polige aansluiting maar is helaas niet op voorhand te zeggen. Dit is per merk en zelfs type verschillend. Er is gelukkig wel een eenvoudige oplossing voor aan te dragen wanneer er zich storingen voordoen.

Je kan bij alle LED achterlichten zelf losse weerstanden monteren op de massa draad en op iedere functie die storing geeft. Je moet dit dus wel zelf met losse draden aansluiten. Zeker een goede oplossing als je genoeg technische achtergrond hebt om dit te kunnen monteren.

borgmoeren

 

 

 

 

 

Een controlbox is een kant en klare oplossing met stekker en stekkerdoos aansluiting die je eenvoudig op iedere aanhanger kan installeren. Het is niet nodig losse draden of weerstanden aan te sluiten. Het is een goede oplossing voor iedereen die een snelle eenvoudige installatie nastreeft.

Sinds kort zijn er ook achterlichten op de markt die in de units zelf een Smartbox hebben verwerkt die storingen met de CANBUS voorkomt. Er zijn geen extra installaties nodig. Dit zijn ook de lampen die sommige fabrikanten direct in de afmontage gebruiken. Zo weet je zeker dat met welk trekkend voertuig je ook gaat rijden er geen storingen kunnen optreden.

Wat veroorzaakt precies de storing met LED units?

Zoals gezegd geeft de CANBUS, eigenlijk de boordcomputer van de auto, storingen door wanneer verlichting niet zou werken. Dit is ingericht op het gebruik van buislampjes zoals we deze kennen in reguliere verlichting. Alle functies samen verbruiken dan aanzienlijk meer stroom dan LED componenten. Dit heeft als gevolg dat de boordcomputer denkt dat er sprake is van een storing en hier dus melding van maakt. Deze automatische weerstandmeting kan er dan voor zorgen dat bepaalde functies of in het ergste geval alle functies niet meer werken. De hierboven 3 genoemde opties zijn dan de oplossing om dit euvel te verhelpen.

Check het complete aanbod LED verlichtingssets.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
webshop keurmerk