Een aanhanger in termijnen betalen, Wel zo makkelijk!

Een aanhanger in termijnen betalen, Wel zo makkelijk!

Voor vele bedrijfsmiddelen zoals auto's, machines en bedrijfsinrichting is huur of Financial lease vaak gebruikelijk. Waarom dan niet voor aanhangwagens? Je hoeft geen investering te doen en je betaalt maandelijks een vast termijnbedrag waarmee je na een afgesproken periode eigenaar wordt van de aanhanger.

Hoe werkt leasing van een aanhangwagen?

Wij verzorgen de gehele administratieve aanpak rondom de financial lease aanvraag. Dit betekent dat u voor een afgesproken periode van 48 of 60 maanden een vast bedrag per maand betaald en na de looptijd definitief eigenaar wordt van de aanhanger. Er is geen aanbetaling nodig en is binnen 24 uur geregeld. De totale investering kunt u wel opgeven in uw aangifte voor de belasting als een investering en daardoor in veel gevallen aanspraak maken op de investeringsaftrek! ( Dit kunt u bij uw accountant of boekhouder exact navragen)

Wat is investeringsaftrek eigenlijk?

Bij de belastingdienst noemen ze dit de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dit betekent dat je bij een investering van minimaal 2400 euro aan bedrijfsmiddelen in een kalenderjaar recht hebt op 28% investeringsaftrek. Dit betekent dus dat je dit bedrag in mindering mag brengen op je bedrijfsresultaat. Dat is dus al een aanzienlijk deel van het totale aankoopbedrag.

Hoe werkt de afschrijving van een aanhanger

De belastingdienst gaat er van uit dat je een nieuwe aanhanger als bedrijfsmiddel in 5 jaar afschrijft. Dit betekent dat je ieder jaar 20% van de aanschafwaarde als waardevermindering mag opvoeren. Dit bedrag mag je ten laste brengen van je resultaat waardoor je weer minder belasting betaald. Na maximaal 5 jaar is de waarde van de aanhanger naar 0 euro afgeschreven.

Gegarandeerde restwaarde na 3 jaar

Omdat we vertrouwen hebben in de aanhangwagens die wij verkopen bieden wij onze lease klanten een restwaardegarantie. Dit betekent dat wanneer je jaarlijks een BOVAG keuring laat doen wij een restwaarde garanderen van 40% van de nieuwwaarde na 3 jaar wanneer je dan weer een nieuwe aanhanger bij ons koopt. We maken dan graag weer een aanbieding voor een nieuwe aanhangwagen met opnieuw een laag maandbedrag. Je hebt dan weer opnieuw recht op investeringsaftrek en uiteraard de jaarlijkse afschrijving.

Financial lease in het kort:

 • Vast termijnbedrag
 • Na looptijd eigenaar van de aanhanger
 • 100% financiering van de aankoopsom ( exclusief de BTW)
 • Binnen 24 uur geregeld
 • Vaak fiscaal voordeel door investeringsaftrek
 • Mogelijk vanaf een aankoopbedrag van 2500,- excl. BTW

Particulier of zakelijk leasen?

Het maakt voor de aanvraag niet uit of u de aanhanger zakelijk of particulier gaat gebruiken. Er mag geen sprake zijn van een negatieve BKR registratie welke wordt getoetst bij de aanvraag. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een looptijd van 60 maanden. Het staat vrij om wel een aanbetaling te doen die op mindering wordt gebracht op het leasebedrag. Als zakelijke klant met een BTW nummer kan je het verschuldigde BTW bedrag niet mee financieren. Je moet zelf de BTW betalen en vervolgens bij je BTW aangifte weer terugvorderen. In ons rekenmodel is de BTW er ook al vanaf gehaald. We gaan dus altijd uit van bedragen exclusief BTW.

Let op! Geld lenen kost geld

Er wordt voor de financiering rente gerekend welke al is meegenomen in bovenstaande termijnbedragen. Wij adviseren je graag wat in jouw situatie de beste oplossing is. Leasing is voor ons een extra service naar onze klanten toe waarvoor in de bemiddeling geen verdiensten tegenover staan.

Hebben wij jou enthousiast gemaakt? Neem contact met ons op!

Reacties

 1. Alexander van Lopik Alexander van Lopik

  Graag zou ik wat meer info ontvangen mbt het leasen van een kipper.

 2. Cauwels k Cauwels k

  Hallozou graag meer info hebben over de Eduard multitransport.
  Met lease
  Mvg Cauwelsk

 3. roy linnebank roy linnebank

  Ik zou graag een aanhanger willen laesen maar kan nergens wat vinden om het aan te vragen

 4. dobbelaere tony dobbelaere tony

  beste ,

  wij wonen in belgie , kunnen wij dan ook een aanhanger in termijnen betalen

  groetjes Tony

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
webshop keurmerk