Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Karel Sinagl - Woensdag 29 Januari 2023

  Hoe moet je met een aanhanger achteruit rijden?

  Iedereen die wel eens met een aanhanger of caravan onderweg is geweest kent het moment. Hoe moet je achteruit manoeuvreren? Op campings zie je vaak mensen aan de oplooprem sleuren of als ze voor een luxe oplossing hebben gekozen is er een mover gemonteerd. Hoe leuk is het dat je bewonderende blikken op je weet gericht als je de aanhanger of caravan rustig en beheerst met de auto op de plek krijgt!

   

  Als je met een aanhanger of caravan achteruit wilt rijden, is het belangrijk om te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om te manoeuvreren. Het is ook aan te raden om iemand te vragen om je te helpen, zodat je een extra paar ogen hebt om te kijken en te helpen met het richten van de aanhanger. Voordat je begint met achteruitrijden, is het belangrijk om te controleren of de aanhanger goed is aangesloten op je voertuig. Zorg ervoor dat de remmen van de aanhanger werken en dat de verlichting en reflectoren goed werken.

   

  Zodra je klaar bent om achteruit te rijden, volg dan deze stappen:

  1. Zet de auto in de achteruit en kijk over je schouder om te zien of er iets in de weg is.

  2. Begin langzaam achteruit te rijden en blijf kijken in de spiegels om te zien waar je naartoe gaat.

  3. Als je iemand hebt om je te helpen, vraag dan om te laten weten als je te dicht bij obstakels komt.

  4. Als je de aanhanger op de juiste plek hebt en weer weg wilt rijden, zet je de auto weer in de versnelling en neem je de aanhanger mee naar voren.

  Als je deze stappen volgt, zou je moeten kunnen achteruitrijden met een aanhanger zonder teveel moeite.

   

  Blijf rustig en kijk altijd goed in de spiegels.

   

  Video: Achteruitrijden met een aanhanger!

  Het klinkt natuurlijk heel simpel maar wanneer je eenmaal achter het stuur zit is het toch weer even lastiger. Daarom hebben we ook een handige video gemaakt waarin we het stap voor stap uitleggen. Op beeld is het namelijk vaak net even wat makkelijker.

   

   

  Welke kant moet je opsturen als je achteruit rijdt met een aanhanger?

  Achteruit rijden met een aanhanger of caravan voelt vaak alsof je tegengesteld moet sturen. Handige tip is om het stuur aan de onderzijde vast te houden. Wil je dat de aanhanger achteruit naar rechts gaat? Draai het stuur vanaf de onderzijde dan ook naar rechts. Je zult zien dat het werkt! Het is belangrijk om te onthouden dat het sturen van een caravan achteruit rijdend anders is dan het sturen van een auto. Het kan moeilijk zijn om de caravan in een rechte lijn te houden en het kan langer duren om te sturen. Het is daarom belangrijk om rustig te blijven en voorzichtig te werk te gaan als je achteruit rijdt met een caravan. Er is slechts een korte stuurbeweging nodig om de aanhanger van richting te doen veranderen. Stuur dus nooit te veel in want dan is het lastiger om de rijrichting weer te corrigeren. Het is echt een kwestie van proberen en je zult zien dat je er snel een handigheid in krijgt.

   

  Tips & Tricks voor het achteruit rijden met een aanhanger.

  • Houd 1 hand aan de onderzijde van het stuur van de auto.
  • Draai je de onderzijde van het stuur naar rechts, gaat de aanhanger ook naar rechts. Draai je je hand naar links? Dan gaat de aanhanger of caravan ook naar links.
  • Draai niet te veel aan het stuur. Slechts een kleine uitslag is al genoeg om effect te hebben.
  • Blijft rustig en kijk goed in de spiegels. Remmen is altijd een optie ;).
  • Oefen op een ruim terrein. Zo krijg je goed gevoel over de werking en kan je dit mooi ontspannen proberen.

  BLOG

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking