• Gratis verzending v.a. €50,- €100,-
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retour

11 Aankoop tips tweedehands aanhangwagen - Waar moet je op letten ?

11 Aankoop tips tweedehands aanhangwagen - Waar moet je op letten ?

Een tweedehands aanhangwagen kopen is geen sinecure. Vaak is het geen alledaagse handeling en belangrijk om een paar belangrijke punten te controleren alvorens tot aankoop over te gaan.

Niet iedereen koopt een nieuwe aanhangwagen, natuurlijk niet zelfs. Maar als je een tweedehands aanhanger koopt wil je natuurlijk wel weten dat je geen miskoop doet.

Daarom hebben wij 11 handige aankooptips geformuleerd. Deze tips bieden je aandachtspunten om de kans van een miskoop eenvoudig te minimaliseren!

  1. BandenBelangrijk te controleren op droogte scheuren, slijtage van profiel en ook de DOT codering op de band. Is deze ouder dan 6 jaar kan je kosten van vervanging gaan afdingen op de aankoopprijs;
  2. Chassis; Is er roestvorming op het chassis van de aanhangwagen. Is dit oppervlakkig of al ingevreten. Dit zegt veel over het gebruik en onderhoud van de aanhanger door de eigenaar.
  3. Assen; Bij overbelading kan de swingas van de torsie as krom zijn getrokken. Dit merk je door slingeren achter de auto maar kan ook worden geconstateerd door het meten van de hoek van de zwenkarm.
  4. Vloerplaat; Bij langdurig buiten staan kan de vloerplaat die vaak uit betonplex bestaat gaan rotten. Vervangen is een kostbare aangelegenheid en belangrijk om te controleren dus.
  5. VerlichtingAllereerst de werking van de verlichting van de aanhanger controleren. Electrocleaner kan de contacten van stekker en stekkerdoos reinigen. Check ook de hoofdkabel zelf op beschadigingen en open contacten bij de aansluitpunten;
  6. Koppeling; De koppeling moet soepel ontgrendelen en een binnendiameter van max. 50mm hebben.
  7. Neuswiel; Is het wieltje zelf beschadigd of afgesleten en draait hij gemakkelijk in? Is het een automatisch opklapbaar neuswiel, controleer dan of hij goed inklapt.
  8. Hang & sluitwerk; Werken de aanwezige spansluitingen goed van de aanhangwagen en zijn de zijborden niet zodanig beschadigd dat de werking hiervan blokkeert? Zijn de bindhaken allemaal aanwezig en niet verbogen, etc.

 

Specifiek voor geremde aanhangwagens;

9. Oplooprem; kan je de oplooprem met de hand ( zwaar) indrukken en veert deze normaal terug? Dan werkt de     oploopremdemper en trekstang naar behoren. Doen ze dit niet dan is er wat beschadigd.

10. RemmenDe wielen moeten in vrijloop zeer licht tegen de remschoenen aanlopen en anders moeten de remschoenen worden afgesteld. Vaak worden de remtrommels van de aanhangwagens niet goed onderhouden dus het is raadzaam om te vragen naar de laatste onderhoudsbeurt en hiervan de nota op te vragen om te weten of de remschoenen ook nog vervangen moeten worden.

11. Handrem en remkabels; Werkt de handrem naar behoren en zijn er op de remkabels geen beschadigingen te zien die de werking beperken.


Gebruik deze tips om geld te besparen en bij eventuele gebreken af te dingen bij de aanschaf van de aanhanger en kijk ook eens naar marktplaats voor een goed vergelijk. Je kan ook gratis een aanhangwagen te koop gevraagd plaatsen op ons forum.

Geld besparen met aanschaf aanhanger

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
webshop keurmerk