11 aankoop tips tweedehands aanhangwagen - Waar moet je op letten?

11 aankoop tips tweedehands aanhangwagen - Waar moet je op letten?

Een tweedehands aanhangwagen kopen is geen sinecure. Vaak is het geen alledaagse handeling en belangrijk om een paar belangrijke punten te controleren alvorens tot aankoop over te gaan.

De meeste mensen kopen een nieuwe aanhangwagen, maar natuurlijk niet iedereen. Als je een tweedehands aanhanger koopt wil je natuurlijk wel van te voren weten dat je geen miskoop doet.

 

aanhanger tweedehands kopen 11 tips bij aanschaf rekening houden metDaarom hebben wij 11 handige aankooptips geformuleerd. Deze tips bieden je aandachtspunten om de kans van een miskoop bij de aanschaf van een tweedehands trailer eenvoudig te minimaliseren!

Houdt er rekening mee dat wanneer je een je een nieuwe aanhanger koopt de kans groot is dat je onderdelen (op de korte termijn) moet vervangen.

Altijd slim om dus even goed te vergelijken met ons aanbod nieuwe aanhangwagens

 

Tips belangrijk voor alle typen aanhangers

De eerste 8 tips zijn belangrijk wanneer je een geremde of een ongeremde aanhanger aan wil schaffen. De laatste 3 tips zijn specifiek bedoeld voor geremde aanhangers.

 

Tip 1: banden

aanhanger wielen tweedehands  vervangen aanhangwagendirect.nlBelangrijk te controleren op droogte scheuren, slijtage van profiel en ook de DOT codering op de band. Is deze ouder dan 6 jaar kan je kosten van vervanging gaan afdingen op de aankoopprijs.

Tip 2: chassis

Is er roestvorming op het chassis van de aanhangwagen. Is dit oppervlakkig of al ingevreten. Dit zegt veel over het gebruik en onderhoud van de aanhanger door de eigenaar.

Tip 3: assen

Bij overbelading kan de swingas van de torsie as krom zijn getrokken. Dit merk je door slingeren achter de auto maar kan ook worden geconstateerd door het meten van de hoek van de zwenkarm.

Tip 4: vloerplaat

Bij langdurig buiten staan kan de vloerplaat die vaak uit betonplex bestaat gaan rotten. Vervangen is een kostbare aangelegenheid en belangrijk om te controleren dus.

Tip 5: verlichting

tweedehands aanhanger verlichting controleren aanhangwagendirect.nlAllereerst de werking van de verlichting van de aanhanger controleren. Electrocleaner kan de contacten van stekker en stekkerdoos reinigen. Check ook de hoofdkabel zelf op beschadigingen en open contacten bij de aansluitpunten.

Tip 6: koppeling

De koppeling moet soepel ontgrendelen en een binnendiameter van maximaal 50 mm hebben.

Tip 7: neuswiel

neuswiel controleren bij tweedehands aanhanger vervang neuswiel aanhangwagendirect.nlIs het wieltje zelf beschadigd of afgesleten en draait hij gemakkelijk in? Is het een automatisch opklapbaar neuswiel, controleer dan of hij goed inklapt.

Tip 8: hang & sluitwerk

Werken de aanwezige spansluitingen goed van de aanhangwagen en zijn de zijborden niet zodanig beschadigd dat de werking hiervan blokkeert? Zijn de bindhaken allemaal aanwezig en niet verbogen, etc.

 

Tips specifiek voor geremde aanhangers

De laatste 3 tips zijn alleen relevant wanneer je een geremde aanhanger wil kopen.

 

Tip 9: oplooprem

Afbeeldingsresultaat voor oude aanhanger remmenkan je de oplooprem met de hand (zwaar) indrukken en veert deze normaal terug? Dan werkt de oploopremdemper en trekstang naar behoren. Doen ze dit niet dan is er wat beschadigd.

Tip 10: remmen

De wielen moeten in vrijloop zeer licht tegen de remschoenen aanlopen en anders moeten de remschoenen worden afgesteld. Vaak worden de remtrommels van de aanhangwagens niet goed onderhouden dus het is raadzaam om te vragen naar de laatste onderhoudsbeurt en hiervan de nota op te vragen om te weten of de remschoenen ook nog vervangen moeten worden.

Tip 11: handrem en remkabels

Werkt de handrem naar behoren en zijn er op de remkabels geen beschadigingen te zien die de werking beperken.

Gebruik deze tips om geld te besparen en bij eventuele gebreken af te dingen bij de aanschaf van de aanhanger en kijk ook eens naar marktplaats voor een goed vergelijk.

 

Zelf onderdelen vervangen?

bekijk ook eens ons Youtube kanaal, wij leggen hier in verschillende video's uit hoe je aanhangers onderhoudt en hoe je onderdelen vervangt.

Geld besparen met aanschaf aanhanger

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
webshop keurmerk