• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Karel Sinagl - Vrijdag 24 Juni 2019

      9 tips voor aanschaf van nieuwe aanhanger

      Welke aandachtspunten zijn belangrijk als je een nieuwe aanhanger gaat kopen?

      1. Type aanhanger
      2. Afmeting en laadvermogen
      3. Toebehoren
      4. Merk assen/remmen
      5. Merk aanhanger
      6. Gebruikte componenten
      7. Locatie
      8. Garantie
      9. Inruil

      Ons actuele aanbod aanhangwagens welke direct uit voorraad leverbaar zijn.

      Type aanhanger

      Er zijn verschillende soorten aanhangwagens. Bakwagens, plateauwagens, kippers, gesloten aanhangwagens, autotransporters en multitransporters. Laten we de 3 meest verkochte aanhangwagens er uit lichten.

       

       

       

       

       

       

       

       

      Plateauwagens worden veel gebruikt in de bouw en technische werkzaamheden. Ideaal door een vlakke laadvloer die ook van de zijkant te beladen is en een grote variatie in laadvloeren heeft. De multitransporter is eigenlijk een plateauwagen met een paar extra opties zoals oprijplaten en soms ook een lier waardoor en materieel en auto's op vervoert kunnen worden. Een kipper is een plateauwagen welke zoals de naam al doet vermoeden ook kan kippen al dan niet elektrisch.

      Een gesloten aanhanger is een aanhanger met een vaste opbouw van polyester of huifzeil die afgesloten kan worden. Ideaal wanneer je de aanhangwagen ook als opslag gebruikt. Dus hier is het van belang om te bepalen wat je gaat vervoeren en daarmee dus ook welk type aanhanger je nodig hebt.

      2. Afmeting en laadvermogen van aanhangwagen

      Alle typen aanhangwagens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Kies een afmeting waarin de meest gebruikte materialen goed in kan vervoeren. Let hierbij ook op het laadvermogen. Het bruto laadvermogen is het laadvermogen inclusief het eigen gewicht van de aanhanger. Het netto laadvermogen is het laadvermogen exclusief het eigen gewicht van de geremde aanhanger. Belangrijk bij de keuze is hierin ook wat de maximaal geremde treklast van de auto of bus is. Dit staat op het kentekenbewijs. Dit mag je niet overschrijden.

      Terug naar de top

      3. Mogelijke toebehoren voor aanhanger

      Het aantal toebehoren voor een aanhanger is bijna onbegrensd. Veel plateauwagens worden uitgerust met een voorrek, maar ook een huif, loofrek, lier of oprijplaten horen tot de mogelijkheden. Vergeet ook niet bij de verzekering na te vragen of er een SCM gekeurd slot vereist is voor de casco dekking. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. TIP Een reservewiel is ook een waardevolle aanvulling. Zo sta je niet hulpbehoevend langs de kant met een lekke band.

      sloten aanhanger

      4. Merk remsysteem aanhangwagen

      Belangrijk om op te letten omdat het ook bepaald of er makkelijk reserve onderdelen voor te krijgen zijn. Er zijn twee toonaangevende producenten van assen en bijbehorende rem onderdelen .Dit zijn Al-ko en KNOTT. Van beide zijn eenvoudig remkabels, assen, oploopremmen en remschoenen te verkrijgen. Allebei hebben ze al decennia ervaring en is het niet voor niets dat Saris, Hapert, Anssems, Eduard en ook Henra kiezen voor remsystemen van deze merken. WAP is ook in opkomst en heeft ook veel ervaring in assen productie van vrachtwagens en maakt ook goed kwaliteit assen. Goedkopere aanhangwagens willen nog wel eens alternatieve systemen gebruiken. Dit hoeft niet erg te zijn maar waakzaamheid is hiervoor geboden en heeft dus niet de voorkeur.

      Terug naar de top

      5. Merk aanhanger

      Als herhalingsaankoop blijf je vaak aan een merk vastzitten als het goed is bevallen. Zit je bij een specifieke aanhanger dealer in de buurt dan heeft deze ook altijd het merk aanhangers staan waarvoor er een dealerschap is verkregen. Persoonlijke voorkeur op uiterlijk of historie is ook vaak een keuzefactor. Feit is dat alle aanhangwagens die gebruik maken van de toonaangevende remsystemen zich alleen onderscheiden in chassis en opbouw. Met name het chassis maakt het verschil en dan vooral het gewicht daarvan. Hoe hoger het eigen gewicht hoe lager het netto draagvermogen. Het gaat om de balans. Je wilt wel een veilige stevige aanhanger maar ook voldoende laadvermogen om de klus te klaren. Om deze reden zijn wij preferred dealer van EDUARD aanhangwagens welke ons inziens een ideale balans hebben gevonden hierin.

      eduard aanhangwagenssaris aanhangwagenshapert aanhangwagensanssems aanhangwagens

      Terug naar de top

      6. Gebruikte componenten

      Naast het remsysteem zijn er nog andere aandachtspunten welke de kwaliteit van de aanhanger bepalen. Voor de verlichting is Aspock de toonaangevende partij welke ook het meest gebruikt wordt. Dit geldt voor zowel de traditionele verlichting alsook de LED verlichting. De wielen bepalen mede het draagvermogen en is logisch dat deze ook van goede kwaliteit moeten zijn. De loadindex bepaald het draagvermogen bij een bepaalde snelheid. Bij een kipper is het ook interessant om naar de gebruikte hydrauliek te kijken. Check hierbij de afwerking en ook leverancier.

      Terug naar de top

      7. Locatie

      Voor de een vanzelfsprekend, voor de ander totaal irrelevant. De locatie van de aanhanger dealer. Dit is een persoonlijke keuze. Het is hierin ook moeilijk om een advies te geven omdat deze keuze zo persoonlijk is. In ieder geval van belang is de afwikkeling van garantie en aanwezige onafhankelijke klantbeoordelingen. Dit bepaalt hoe het bedrijf te boek staat en eventueel geregistreerd staat bij keurmerk instanties van vakgarages of BOVAG bijvoorbeeld.

      Terug naar de top

      8. Garantie

      De afwikkeling van problemen en productiefouten is een belangrijk aandachtspunt. Minimaal 1 jaar garantie met vaak een verlenging tot 2 jaar op constructie en productiefouten is de standaard. De rol van de dealer van de afwikkeling hiervan is cruciaal. Hoe worden issues opgelost door de fabrikant? Voor alle fabrikanten in de Benelux geldt dat hierin goede afspraken worden gemaakt. Uiteraard zitten verschillen in de afwikkeling maar in principe is dit voor alle A-merken goed geregeld. Vraag er naar bij de dealer en check hierbij ook weer de beoordelingen van andere klanten. Dit geeft altijd een goed beeld van de betrouwbaarheid en service van zowel fabrikant als dealer.

      bovag garantie

      9. Inruil

      Heb je al een aanhanger in gebruik welke je wilt inruilen is dit ook een keuze factor. Wat krijg je als inruil bij wie en wat voor aanhanger krijg je er voor terug. De tweedehands aanhangwagen markt is actief en verrassend groot. Het kan ook lonen om de aanhanger zelf op marktplaats te koop te zetten om de maximale opbrengst te kunnen realiseren. Vergelijk je eigen aanhanger met het aanwezige aanbod om de prijs te bepalen. Bij inruil moet altijd rekening worden gehouden met marge voor de verkopende partij natuurlijk.

      Deze tips en aandachtspunten zijn geen heilige graal maar een leidraad om bij stil te staan en te helpen om je mening te vormen en tot een keuze te komen. Wij zijn je graag verder van dienst met het bepalen van een keuze of om de mogelijkheden te laten zien die wij je kunnen bieden.

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking