Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  8 inch aanhanger wielen - band gemonteerd op velg

  Complete 8 inch aanhanger wielen - Klaar voor montage. Diverse steekmaten en afmetingen direct uit voorraad leverbaar. Voordelig online bestellen. Toon meer

  Merken

  Steekmaat

  Prijs

  -
  13 Producten

  8 Inch Aanhanger wiel

  De 8 inch aanhanger wielen worden veel gebruikt op vouwwagens en boottrailers. De 8 inch wielen zijn de kleinste wielen die wij compleet verkopen voor de aanhanger. De aanhanger banden 8 inch worden geleverd compleet met velg. Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (ervan uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen. De kosten van een compleet wiel wegen in de meeste gevallen ruimschoots op tegen deze vervangingskosten.

  Welk 8 inch aanhanger wiel heb ik nodig?

  Omdat de 8 inch wielen vaak op kleinere aanhangers of boottrailers worden gebruikt en veelal geen grote afstanden mee worden overbrugd slijten ze ook niet veel. Groter probleem zijn dan droogtescheuren die een klapband kunnen veroorzaken. Dit is vaak het gevolg van weinig gebruik en langdurig stallen. Let hier dus altijd goed op als je het wiel gaat vervangen. Wanneer je het wiel wil gaan vervangen is het van belang om te weten wat de aansluitmaat van de velg is.

  Klanten vragen ons vaak welk wiel ze nodig hebben. Daarom hebben wij speciaal voor de 8 inch wielen een instructievideo gemaakt. Je deze hieronder bekijken. Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen. Neem dan contact op met onze Klantenservice.

  Ons assortiment 8 inch wielen

  Wij bieden een ruim assortiment 8 inch aanhanger wielen. Ze worden in een aantal verschillende uitvoeringen geproduceerd. Je kan bij ons terecht voor duurzame hoge kwaliteit wielen voor professioneel gebruik.

  Onze merken

  • Vredestein
  • Deli Tyre
  • Kenda

  Steekmaten van 8 inch aanhanger wielen

  De steekmaat is de afmeting van de bevestigingsgaten ten opzichte van elkaar. Is de afstand van de tegenovergestelde 4 gaten 10 cm? Dan is sprake van een "opel steek"4x100. Veel franse vouwwagens hebben een steekmaat van 4x115 en noemen we de "franse steek". We hebben de meest gebruikte steekmaten in onderstaande tabel gezet:

  Benaming

  Steekmaat

  Naafdiameter

  • Opel steek

  4x100

  57 mm

  • Franse steek

  4x115

  85 mm

  • Velg met vetnippel uitsparing

  4x101,6

  67 mm

  • Mercedes steek

  5x112

  67 mm

  • unieke steek

  5x140

  94 mm

  6PR of 4PR?

  PR (voorheen PLY) is het aantal lagen rubber dat gebruikt is voor het produceren van de band, hoe hoger de PR waarde des te sterker de band. De 8 inch aanhangwagen wielen zijn er in een 4PR of 6PR variant. De 4PR variant heeft een draagvermogen van 265 kg en de 6PR 335 kg. Beide varianten zijn beschikbaar van verschillende merken.

  Welke 8 inch wielen heb ik nodig instructievideo

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking