8 inch aanhanger wielen (band + velg)

Complete 8 inch aanhanger banden + velg. Makkelijk zelf te monteren of om als reservewiel mee te nemen. Ook met franse steekmaat (4x115) en met vetnippeluitsparing direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Sorteer op:
Superdeal
8,95

7,40 excl. BTW

Sale
19,95 17,95

14,83 excl. BTW

Sale
39,95 33,95

28,06 excl. BTW

Aanhanger wielen 8 inch

Veel gebruikt op vouwwagens en boottrailers. De 8 inch wielen zijn de kleinste wielen die wij compleet verkopen voor de aanhanger. De aanhanger banden 8 inch worden geleverd compleet met velg. Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (er van uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen. De kosten van een compleet wiel wegen in de meeste gevallen ruimschoots op tegen deze vervangingskosten.

Welke 8 inch aanhanger wielen heb ik nodig?

Omdat de 8 inch wielen vaak op kleinere aanhangers of boottrailers worden gebruikt en veelal geen grote afstanden mee worden overbrugd slijten ze ook niet veel. Groter probleem zijn dan droogtescheuren die een klapband kunnen veroorzaken. Dit is vaak het gevolg van weinig gebruik en langdurig stallen. Let hier dus altijd goed op als je het wiel gaat vervangen. Wanneer je het wiel wil gaan vervangen is het van belang om te weten wat de aansluitmaat van de velg is.

Klanten vragen ons vaak welk wiel ze nodig hebben. Daarom hebben wij speciaal voor de 8 inch wielen een instructie video gemaakt. Je kan het hieronder bekijken.

Ons assortiment

Wij bieden een ruim assortiment 8 inch aanhanger wielen. Ze worden in een aantal verschillende uitvoeringen geproduceerd. Je kan bij ons terecht voor duurzame hoge kwaliteit wielen van het merk Vredestein en ook voor voordeligere wielen van merken als Deli Tyre & Kenda.

Steekmaten van 8 inch aanhanger wielen

De steekmaat is de afmeting van de bevestigingsgaten te opzichte van elkaar. Is de afstand van de tegenovergestelde 4 gaten 10 cm? Dan is sprake van een "opel steek"4x100. Veel franse vouwwagens hebben een steekmaat van 4x115 en noemen we de "franse steek". We hebben de meest gebruikte steekmaten in onderstaande tabel gezet:

Benaming Steekmaat Naafdiameter
  • Opel steek
4x100 57 mm
  • Franse steek
4x115 85 mm
  • Velg met vetnippeluitsparing
4x101,6 67 mm
  • Mercedes steek
5x112 67 mm
  • unieke steek
5x140 94 mm

6PR of 4PR?

PR (voorheen PLY) is het aantal lagen rubber dat gebruikt is voor het produceren van de band, hoe hoger de PR waarde des te sterker dat de band is. Ook het draagvermogen wordt aangeduid in een PR waarde. Deze is er in een 4PR of 6PR variant. De 4PR variant heeft een draagvermogen van 265 kg en de 6PR 335 kg. Beide varianten zijn beschikbaar van verschillende fabrikanten.

 

Welke 8 inch wielen heb ik nodig instructievideo

Hier vind je meer informatie over het vervangen van banden & wielen