Lichtbalk aanhanger en boottrailer

Altijd de juiste lichtbalk voor de aanhanger. Direct uit voorraad leverbaar. In diverse lengtes en uitvoeringen. Eenvoudig plug &. play aan te sluiten.
Lees meer
Sorteren op:

Lichtbalk voor de aanhanger of boottrailer kopen

Lichtbalken worden veel gebruikt op boottrailers en kleine aanhangwagens. Ideaal omdat je zelf niet bedrading en lossen lampen hoeft te monteren op de aanhanger of trailer. Onze lichtbalken zijn vrijwel altijd voorradig, hierdoor kunnen we vlot lichtbalken in Nederland, België en de rest van de Benelux leveren.

Hier vind je ons assortiment complete lichtbalken voor aanhangers. Wij bieden lichtbalken aan gefabriceerd uit kunststof en aluminium. De hoogte is van alle lichtbalken is vrijwel identiek omdat de rode waarschuwingsreflectoren er op moeten passen.

Vaak worden lichtbalken gekocht bij bouwmarkten en winkels zoals Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en Action. Doordat wij zelf de lichtbalken importeren en grootschalig inkopen kunnen wij voordelig premium lichtbalken leveren.

Wettelijke functies van de lichtbalk voor de aanhanger. 

  • Achterlichten
  • Remlichten
  • Richtingaanwijzers
  • Kentekenverlichting

*Let op, niet iedere lichtbalk heeft een mistlicht (mistlampen zijn uitsluitend verplicht om te voeren als het mistig is).

Lichtbalk aanhanger LED

Het grote voordeel van lichtbalken met LED verlichting is dat ze enorm duurzaam zijn. LED lampen hebben aanzienlijk meer branduren dan verlichting met gloeilampen. Een ander voordeel van LED verlichting is dat het minder warm wordt. Er wordt tegenwoordig steeds meer verlichting uitgevoerd in LED. Dit heeft natuurlijk veel praktische voordelen maar je moet wel rekening houden met CANBUS storingen. Deze storingen treden op omdat led verlichting minder weerstand geeft dan traditionele buislampjes en daardoor storing kunnen geven op de boordcomputer van de auto. Mocht dit zo zijn dan kan je altijd een controlbox of weerstanden monteren om deze storing op te lossen.

Aanhanger lichtbalk 7 polig en 13 polig

Wij bieden zowel 7-polige als 13-polige lichtbalken aan. 7-polige lichtbalken zijn voorzien van 7 draden (aderen) en 13-polige verlichtingsbalken doorgaans van 8 draden. Deze 8e draad wordt gebruikt voor achteruitrijverlichting.

Als je in staat wil zijn een 13-polige verlichtingsbalk op een 7-polige aansluiting te kunnen gebruiken of vice versa adviseren wij een verloopstekker te gebruiken.

De lichtbalk van de aanhanger aansluiten

Een lichtbalk is ideaal om te installeren. Iedereen kan dit omdat er geen extra draden hoeven worden aangesloten. Onze lichtbalken zijn PLUG&PLAY, dit betekent dat je zelf geen losse draden hoeft aan te sluiten. Je hoeft alleen de stekker van de lichtbalk in de stekkerdoos van de auto te steken en klaar! Heb je een 7 polige aansluiting en een 13 polige aansluiting op de auto? Dat kan je eenvoudig met een verloopstekker oplossen. Deze staan als gerelateerd artikel vermeld.

Hoe bevestig je een verlichtingsbalk aan de aanhanger?

De beste manier van bevestigen is om de lichtbalk vast te bouten op de achterzijde. Doe een extra sluitring tussen het kunststof en de boutkop om beschadigingen te voorkomen. Heb je een houten aanhanger dan kan je hem natuurlijk ook hier direct op vastschroeven. Gebruik je een lichtbalk incidenteel dan is verbinden met tierips ook mogelijk.