• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Lichtbalk aanhanger en boottrailer

   Altijd de juiste lichtbalk voor de aanhanger. Direct uit voorraad leverbaar. In diverse lengtes en uitvoeringen. Eenvoudig plug &. play aan te sluiten. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   12 Producten
   Onze keuze
   Lichtbalk 122 cm - 7 polig - 8 meter hoofdkabel

   Deliverytime

   Nieuw
   Lichtbalk 137 cm - 7 polig - 8 meter hoofdkabel

   Deliverytime

   34,95
   Bekijken

   Lichtbalk aanhanger of boottrailer kopen

   Een lichtbalk aanhanger wordt veel gebruikt op boottrailers en kleine aanhangwagens. Ideaal omdat je zelf niet bedrading en lossen lampen hoeft te monteren op de aanhanger of trailer. Onze lichtbalken zijn vrijwel altijd voorradig, hierdoor kunnen we vlot lichtbalken in Nederland, België en de rest van de Benelux leveren. Hier vind je ons assortiment complete lichtbalken voor aanhangers. Wij bieden lichtbalken aan gefabriceerd uit kunststof en aluminium. De hoogte is van alle lichtbalken is vrijwel identiek omdat de rode waarschuwingsreflectoren er op moeten passen. Vaak worden lichtbalken gekocht bij bouwmarkten en winkels zoals Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en Action. Wij bieden zowel 7-polige als 13-polige lichtbalken aan. 7-polige lichtbalken zijn voorzien van 7 draden (aderen) en 13-polige verlichtingsbalken doorgaans van 8 draden. Deze 8e draad wordt gebruikt voor achteruitrijverlichting. Als je in staat wil zijn een 13-polige lichtbalk aanhanger op een 7-polige aansluiting te kunnen gebruiken of vice versa adviseren wij een verloopstekker te gebruiken. Doordat wij zelf de lichtbalken importeren en grootschalig inkopen kunnen wij voordelig premium lichtbalken leveren.

    

   Wettelijke functies van een lichtbalk aanhanger: 

   • Achterlichten
   • Remlichten
   • Richtingaanwijzers
   • Kentekenverlichting

   *Let op, niet iedere lichtbalk heeft een mistlicht (mistlampen zijn uitsluitend verplicht om te voeren als het mistig is).

    

   Lichtbalk aanhanger LED

   Het grote voordeel van lichtbalk aanhanger met LED verlichting is dat ze enorm duurzaam zijn. LED lampen hebben aanzienlijk meer branduren dan aanhangerverlichting met gloeilampen. Een ander voordeel van LED verlichting is dat het minder warm wordt. Daarnaast zijn led lampen een stuk robuuster dan gewone lampen. Hierdoor gaan ze ook niet stuk door trillingen. Een lichtbalk aanhanger led is ook voorzien van zeer helder licht, waardoor je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Ook tijdens slechte weersomstandigheden ben je door een lichtbalk aanhanger led goed te zien. Er wordt tegenwoordig steeds meer verlichting uitgevoerd in LED. Dit heeft natuurlijk veel praktische voordelen maar je moet wel rekening houden met CANBUS storingen. Deze storingen treden op omdat led verlichting minder weerstand geeft dan traditionele buislampjes en daardoor storing kunnen geven op de boordcomputer van de auto. Mocht dit zo zijn dan kan je altijd een controlbox of weerstanden monteren om deze storing op te lossen.

    

   De lichtbalk aanhanger aansluiten

   Een lichtbalk aanhanger is ideaal om te installeren. Iedereen kan dit omdat er geen extra draden hoeven worden aangesloten. Onze lichtbalken zijn PLUG&PLAY, dit betekent dat je zelf geen losse draden hoeft aan te sluiten. Je hoeft alleen de stekker van de lichtbalk in de stekkerdoos van de auto te steken en klaar! Heb je een 7 polige aansluiting en een 13 polige aansluiting op de auto? Dat kan je eenvoudig met een verloopstekker oplossen. Deze staan als gerelateerd artikel vermeld. De beste manier van bevestigen is om de lichtbalk vast te bouten op de achterzijde. Doe een extra sluitring tussen het kunststof en de boutkop om beschadigingen te voorkomen. Heb je een houten aanhanger dan kan je hem natuurlijk ook hier direct op vastschroeven. Gebruik je een lichtbalk aanhanger incidenteel dan is verbinden met tierips ook mogelijk.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking