Lichtbalk aanhanger en boottrailer

Hier vind je ons assortiment complete lichtbalken voor aanhangers - wij hebben een ruime keuze aanhanger lichtbalken - 7-polig en 13-polig. Wij bieden lichtbalken aan gefabriceerd uit kunststof en aluminium. De hoogte is van alle lichtbalken is vrijwel id
Lees meer
Sorteren op:

Hier vind je ons assortiment complete lichtbalken voor aanhangers - wij hebben een ruime keuze aanhanger lichtbalken - 7-polig en 13-polig. Wij bieden lichtbalken aan gefabriceerd uit kunststof en aluminium. De hoogte is van alle lichtbalken is vrijwel identiek omdat de rode waarschuwingsreflectoren er op moeten passen.

Vaak worden lichtbalken gekocht bij bouwmarkten en winkels zoals Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en Action. Doordat wij zelf importeren en grootschalig inkopen kunnen wij voordelig premium lichtbalken leveren.

Lichtbalk aanhanger kopen

Lichtbalken worden veel gebruikt op boottrailers en kleine aanhangwagens. Ideaal omdat je zelf niet bedrading en lossen lampen hoeft te monteren op de aanhanger of trailer. Onze lichtbalken zijn vrijwel altijd voorradig, hierdoor kunnen we vlot lichtbalken in Nederland, België en de rest van de Benelux leveren.

Onze lichtbalken worden altijd met de wettelijk verplichte functies geleverd

  • Achterlichten
  • Remlichten
  • Richtingaanwijzers
  • Kentekenverlichting

*Let op, niet iedere lichtbalk heeft een mistlicht (mistlampen zijn uitsluitend verplicht als het mistig is).

Lichtbalk aanhanger LED

Het grote voordeel van lichtbalken met LED verlichting is dat ze enorm duurzaam zijn. LED lampen hebben aanzienlijk meer branduren dan verlichting met gloeilampen. Een ander voordeel van LED verlichting is dat het minder warm wordt.

Aanhanger lichtbalk 7 polig en 13 polig

Wij bieden zowel 7-polige als 13-polige lichtbalken aan. 7-polige lichtbalken zijn voorzien van 7 draden (aderen) en 13-polige verlichtingsbalken doorgaans van 8 draden. Deze 8e draad wordt gebruikt voor achteruitrijverlichting.

Als je in staat wil zijn een 13-polige verlichtingsbalk op een 7-polige aansluiting te kunnen gebruiken of vice versa adviseren wij een verloopstekker te gebruiken.

Lichtbalk aanhanger aansluiten

Onze lichtbalken zijn PLUG&PLAY, dit betekend dat je zelf geen losse draden hoeft aan te sluiten. Je hoeft alleen de stekker van de lichtbalk in de stekkerdoos van de auto te steken en klaar!

Hoe bevestig je een verlichtingsbalk aan de aanhanger?

De beste manier is om de lichtbalk vast te bouten op de achterzijde. Doe een extra sluitring  tussen het kunststof en de boutkop om beschadigingen te voorkomen. Heb je een houten aanhanger dan kan je hem natuurlijk ook vastschroeven. Gebruik je een lichtbalk incidenteel dan is verbinden met tierips ook mogelijk.