AL-KO Oploopremmen

Originele AL-KO oploopremmen. Makkelijk zelf te monteren.
Lees meer
Sorteer op:

Complete AL-KO oploopremmen

Doordat wij grootschalig inkopen doen bij AL-KO kunnen wij direct uit voorraad tegen scherpe prijzen leveren. AL-KO onderdelen worden veel gebruikt in de af montage van aanhangwagens en is een van de meest betrouwbare merken.

Welke AL-KO oplooprem heb ik nodig voor mijn aanhanger?

Als het goed is de oplooprem van je aanhanger voorzien van een typeplaatje of geponste gegevens, zoals in de afbeelding hiernaast. Het merk staat links bovenaan het typeplaatje, in dit geval AL-KO. Daaronder staat het typenummer dat is hiernaast 90S/3. Soms hebben types meerdere uitvoeringen, zo ook de oplooprem hiernaast. Dit is een uitvoering (ausf) A1. Het trekvermogen van deze oplooprem is 1000 kg, deze vind je onderaan het typeplaatje. Houd er rekening mee dat het hierbij gaat om het totaal trekvermogen(inclusief lading).

AL-KO oplooprem repareren

Soms is het mogelijk om een oplooprem te repareren. Dit kan bijvoorbeeld als alleen de koppeling of de demper kapot is. Wanneer een demper defect is kan je deze met je handen indrukken. Bij een goede demper gaat dit niet. Ook een oplooprem demper is eenvoudig zelf de vervangen, hoe dat in zijn werk gaat zie je in deze video.

Is de oplooprem krom? Dan adviseren wij altijd een nieuwe oplooprem aan te schaffen. Meer informatie over het repareren van de oplooprem en andere onderdelen vind je hier.

Hoe vervang ik een AL-KO oplooprem?

In de onderstaande video kan je zien hoe een oplooprem gemonteerd dient te worden. Houdt er rekening mee dat niet alle oploopremmen dezelfde aansluitmaten hebben (daarom is het belangrijk dat je de oplooprem voor dezelfde vervangt).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »