• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   AL-KO oploopremmen

   ALKO oplooprem voor aanhangers en caravans - ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar - vervang eenvoudig zelf de oplooprem van aanhangwagens Toon meer

   Merken

   Capaciteit

   Prijs

   -
   17 Producten
   Oplooprem 60S/2 (750kg) V-dissel

   Deliverytime

   299,95
   Bekijken
   Oplooprem 60S/2 (750kg) Vierkant 60mm

   Deliverytime

   339,95
   Bekijken
   Oplooprem 90S/3-R4 (1000kg) Vierkant 60mm

   Deliverytime

   349,95
   Bekijken
   Oplooprem 90S/3 (1000kg) Vierkant 70 mm

   Deliverytime

   394,95
   Bekijken
   Oplooprem 90 S/3 (1000kg) V-dissel

   Deliverytime

   289,95
   Bekijken
   Oplooprem 150V (1500 kg) - V-dissel

   Deliverytime

   397,95
   Bekijken
   Oplooprem 161S (1600kg) V-dissel

   Deliverytime

   259,00
   Bekijken
   Oplooprem 161S (1600kg) vierkant 100 mm

   Deliverytime

   449,95
   Bekijken
   Oplooprem 161S (1600kg) vierkant 70mm

   Deliverytime

   459,95
   Bekijken
   Oplooprem 251S100 (2600kg) Vierkant 100mm

   Deliverytime

   479,95
   Bekijken
   Oplooprem 251G (3000 kg) V-dissel

   Deliverytime

   369,95
   Bekijken
   Oplooprem PROFI3500 - 3500 kg - V-dissel

   Deliverytime

   879,95
   Bekijken
   Oplooprem 2,8VB/1-C (3500kg) Vierkant 120mm

   Deliverytime

   719,95
   Bekijken
   Oplooprem 2.8VB1/-C (3500kg) V-dissel

   Deliverytime

   719,95
   Bekijken

   Complete AL-KO oplooprem kopen

   Het minimale trekvermogen van een Alko oplooprem is 750 kg en het maximale draagvermogen is 3500 kg.  Wij hebben alle mogelijke types en uitvoeringen in ons assortiment. Alle aanhangers die een hoger bruto laadvermogen dan 750kg hebben moeten beschikken over een oplooprem. Let bij het vervangen altijd goed op het typeplaatje op de oplooprem. Daarop vind je alle benodigde informatie. Doordat wij grootschalig inkopen doen bij AL-KO kunnen wij alle oplooprem uitvoeringen direct uit voorraad tegen scherpe prijzen leveren. AL-KO onderdelen worden veel gebruikt in de montage van aanhangwagens en is daarmee een van de meest betrouwbare merken.

    

   Vind de perfecte Al-Ko complete oplooprem voor uw aanhanger

   Of u nu een complete oplooprem voor uw aanhanger zoekt of een vervangend onderdeel nodig heeft, bij Aanhangwagendirect.nl hebben we precies wat u nodig heeft. Ons uitgebreide assortiment Al-Ko oploopremmen biedt diverse modellen en specificaties, zodat u de perfecte optie kunt vinden die aansluit bij uw behoeften en eisen.

    

   Een oplooprem kopen bij Aanhangwagendirect?

   Bij Aanhangwagendirect.nl streven we naar uw tevredenheid. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook een gebruiksvriendelijke webshop met eenvoudige navigatie, veilige betalingsopties en snelle levering. Ons deskundige team staat altijd klaar om u te helpen met eventuele vragen en persoonlijk advies te geven over de oplooprem maar ook alle andere onderdelen zoals ook de oploopremdemper of trekstang.

    

   Investeer in de veiligheid van uw aanhanger en vervang op tijd de Al-Ko oplooprem

   Als de huidige oplooprem niet meer goed functioneert is het van essentieel belang om deze te vervangen door een nieuw exemplaar. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld en morgen in huis. Het is altijd aanbevelingswaardig om de oplooprem door een zelfde type oplooprem te vervangen. Dit omdat dan het remschema van de fabrikant nog steeds overeenkomt met de afgegeven COC verklaring.

    

   Welke AL-KO oplooprem heb ik nodig voor mijn aanhanger?

   Klanten weten vaak niet welke oplooprem ze nodig hebben, als ze deze gaan vervangen. Eigenlijk kan je dit vrij makkelijk te weten komen. Als het goed is de oplooprem van je aanhanger voorzien van een typeplaatje of geponste gegevens, zoals in de afbeelding hiernaast. Het merk staat links bovenaan het typeplaatje, in dit geval een Alko oplooprem. Daaronder staat het typenummer dat is hiernaast 90S/3. Soms hebben types meerdere uitvoeringen, zo ook de oplooprem hiernaast. Dit is een uitvoering (ausf.) A1. Het trekvermogen van deze oplooprem is 1000 kg, deze vind je onderaan het typeplaatje. Houd er rekening mee dat het hierbij gaat om het totaal trekvermogen (inclusief lading). Heb je een ander merk oplooprem? Die verkopen wij natuurlijk ook.

    

   Op het typeplaatje van de Alko oplooprem staat alle informatie die je nodig hebt!

    

   Hoe werkt een Alko oplooprem?

   Het is handig om te weten hoe zo'n Alko oplooprem nou precies werkt. Een Alko oplooprem zorgt er voor dat het gaat remmen als het trekkende voertuig afdaalt of afremt. De Alko oplooprem gaat remmen als er een negatieve druk op de dissel ontstaat. Als het trekkende voertuig namelijk remt of afdaalt dan wordt de remstang aangetrokken die dan weer de remschoenen tegen de remtrommel drukt. Dit gaat dus compleet mechanisch, een oplooprem heeft dus geen elektronische koppelingen. De aanhanger remt uiteindelijk af omdat de oploopremdemper in elkaar schuif en hierdoor de remkabels worden aangetrokken. Blijf regelmatig je remgarnituur controleren, zodat je altijd veilig de weg op kunt. 

    

   AL-KO oplooprem vervangen

   Soms is het mogelijk om een Alko oplooprem te repareren. Dit kan bijvoorbeeld als alleen de koppeling of de demper kapot is. Wanneer een demper defect is kan je deze met je handen indrukken. Bij een goede demper gaat dit niet. Ook een Alko oplooprem demper is eenvoudig zelf de vervangen. Is de Alko oplooprem krom? Dan adviseren wij altijd een nieuwe oplooprem aan te schaffen. Meer informatie over het repareren van de oplooprem en andere onderdelen vind je hier. Hieronder kan je zien hoe een oplooprem gemonteerd dient te worden. Houdt er rekening mee dat niet alle oploopremmen dezelfde aansluitmaten hebben (daarom is het belangrijk dat je de Alko oplooprem voor dezelfde vervangt). Het komt wel eens voor dat er toch nog iets onduidelijk is. Wellicht is het typeplaatje niet goed leesbaar. Als er iets onduidelijk is kunt u altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies.

    

   Video hoe vervang je een oplooprem?

   Hieronder staat een video waarin je kan zien hoe jij jouw oplooprem kan vervangen. 

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking