AL-KO oploopremmen

ALKO oploopremmen voor aanhangers en caravans - ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar - vang eenvoudig zelf de oplooprem van aanhangwagens
Lees meer
Sorteren op:
279,95

231,36 excl. BTW

269,95

223,10 excl. BTW

Sale
349,95 269,95

223,10 excl. BTW

299,95

247,89 excl. BTW

355,95

294,17 excl. BTW

Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

19,95

16,49 excl. BTW

ALKO oploopremmen voor aanhangers en caravans - ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar - vang eenvoudig zelf de oplooprem van aanhangwagens

Complete AL-KO oploopremmen

Het minimale trekvermogen van de AL-KO oplooprem is 750 kg en het maximale draagvermogen is 3500 kg. De uitvoeringen van deze oploopremmen is diverser dan die van Knott. Let bij het vervangen altijd goed op het typeplaatje daar vind je alle benodigde informatie. 

Doordat wij grootschalig inkopen doen bij AL-KO kunnen wij direct uit voorraad tegen scherpe prijzen leveren. AL-KO onderdelen worden veel gebruikt in de af montage van aanhangwagens en is een van de meest betrouwbare merken.

Welke AL-KO oplooprem heb ik nodig voor mijn aanhanger?

Als het goed is de oplooprem van je aanhanger voorzien van een typeplaatje of geponste gegevens, zoals in de afbeelding hiernaast. Het merk staat links bovenaan het typeplaatje, in dit geval AL-KO. Daaronder staat het typenummer dat is hiernaast 90S/3. Soms hebben types meerdere uitvoeringen, zo ook de oplooprem hiernaast. Dit is een uitvoering (ausf) A1. Het trekvermogen van deze oplooprem is 1000 kg, deze vind je onderaan het typeplaatje. Houd er rekening mee dat het hierbij gaat om het totaal trekvermogen (inclusief lading).

AL-KO oplooprem repareren

Soms is het mogelijk om een oplooprem te repareren. Dit kan bijvoorbeeld als alleen de koppeling of de demper kapot is. Wanneer een demper defect is kan je deze met je handen indrukken. Bij een goede demper gaat dit niet. Ook een oplooprem demper is eenvoudig zelf de vervangen, hoe dat in zijn werk gaat zie je in deze video.

Is de oplooprem krom? Dan adviseren wij altijd een nieuwe oplooprem aan te schaffen. Meer informatie over het repareren van de oplooprem en andere onderdelen vind je hier.

AL-KO oplooprem vervangen instructievideo

In de onderstaande video kan je zien hoe een oplooprem gemonteerd dient te worden. Houdt er rekening mee dat niet alle oploopremmen dezelfde aansluitmaten hebben (daarom is het belangrijk dat je de oplooprem voor dezelfde vervangt).