• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Markeringsborden voor aanhangwagens

   Reflecterende borden voor aanhangwagens, trailers, caravans en vrachtwagens - markeringsborden lange lading - langzaam verkeer - ruim assortiment en goedkoop Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   6 Producten

   Markeringsborden aanhanger

   Als jij een vrachtwagen, aanhanger, caravan, trailer, lange lading of langzaam verkeer rijdt, dan heb je waarschijnlijk reflecterende borden nodig. Wij verkopen reflecterende borden voor aanhangwagens, trailers, caravans en vrachtwagens - markeringsborden lange lading - langzaam verkeer - ruim assortiment en goedkoop

    

   Verschillende soorten markeringsborden aanhanger

   In ons assortiment verkopen wij vier verschillende soorten markeringsborden.

   Uitstekende lading:

   Een markeringsbord voor de uitstekende lading heb je nodig als je lading meer uitsteekt aan de voor- of achterkant dan wettelijk is toegestaan. Deze is voorzien van parallel lopende diagonale strepen die afwisselend wit en rood zijn, met een breedte van niet meer dan 10cm en niet minder dan 7cm. Bij een aanhangwagen is het niet toegestaan lading aan de voorzijde te laten uitsteken. Bij vervoer ’s nachts moet je ten minste één rood licht achter en een wit licht voor gemarkeerd hebben. Dit om duidelijk aan te tonen dat je een uitstekende lading hebt.

   Langzaam verkeer:

   De rode markeringsdriehoek is gemaakt om aan te tonen dat jouw voertuig niet harder dan 25km/u kan of mag gaan. Dit bord zal je dus vaak zien op de achterkant van een trekker of heftruck.

   Markeringsstickers aanhanger:

   Op een aanhanger of caravan mag een markeringssticker met een open gele vlak met een oranje rand zitten. Maar let wel op, in Spanje is sinds april 2011 deze sticker verplicht als de combinatie (auto + aanhanger/caravan) langer is dan 12 meter of een totaal gewicht van 3500kg of meer heeft.

   Veevervoer bord:

   Een bordje met ‘veevervoer’ erop is voor particulieren niet verplicht. Als er sprake is van een economische activiteit dus bijvoorbeeld bedrijfsmatig vervoer dan is het bordje wel vereist. Het doel hiervan is dat het overige verkeer en autoriteiten hier rekening mee kunnen houden. Bij veevervoer komt het wel eens voor dat bij een ongeval dieren uit de transportauto ontsnappen of letsel oplopen. Hierop kunnen de andere weggebruikers op anticiperen als ze weten wat er aan boord zit bij jouw aanhanger. Een bordje met veevervoer is dus wel handig ook al ben je een particulier.

    

   Uitstekende lading (on)deelbare markeringen

   Een deelbare lading mag maximaal één meter uitsteken aan de achterkant en de lading mag maximaal 5 meter vanaf het hart van de achteras uitsteken. De markering van deze lading is niet vereist. De deelbare lading mag aan de voorzijde van de trailer niet uitsteken. Een ondeelbare lading mag bij trailers niet meer dan 0,5 keer de lengte van het voertuig (met een max. van vijf meter vanaf het hart van de achteras) uitsteken. Als deze lading wel meer dan een meter uitsteekt, dan heb je een markeringsbord voor lange lading nodig. Een ondeelbare lading mag net als bij een deelbare lading niet aan de voorkant uitsteken.

    

   Uitstekende lading in de breedte

   Een lading mag in de breedte uitsteken mits de totale breedte van de trailer maximaal drie meter is, als dit wel het geval is dan is het niet toegestaan om de lading uit te laten steken. Als de lading aan één kant of weerszijden meer dan 10 cm uitsteekt, moet deze rood-wit gemarkeerd worden. De markeringsborden moeten dwars aan de lading bevestigd worden op een maximale hoogte van 170 cm en een minimale hoogte van 35 cm. In de nacht moet er gemarkeerd worden met witte verlichting voor en rood achter.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking