• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Metalen spatbord voor de aanhanger

   Metalen en aluminium spatborden voor de aanhanger. Groot aantal verschillende afmetingen en direct uit voorraad leverbaar. Ook Aluminium traanplaat spatschermen. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   47 Producten
   Spatbord 8 inch 520x130x250 mm

   Deliverytime

   Spatbord 660x200x330 mm

   Spatbord 660x200x330 mm

   Gegalvaniseerd stalen materiaal

   Deliverytime

   Spatbord 660x170x330 mm

   Spatbord 660x170x330 mm

   Gegalvaniseerd stalen materiaal

   Deliverytime

   Spatbord 660x190x340 mm

   Deliverytime

   Spatbord Alu 660x200x350 mm

   Deliverytime

   Spatbord 13 inch 670x210x365 mm

   Deliverytime

   Spatbord 13 inch 660x205x367 mm

   Deliverytime

   Spatbord Anssems 750x200x350 mm

   Deliverytime

   Spatbord Hapert 750x220x350 mm

   Deliverytime

   Spatbord Anssems 800x220x370 mm

   Deliverytime

   Metalen spatbord voor de aanhanger kopen

   Een aanhanger is een gebruiksvoorwerp en heeft heel wat te verduren wanneer je met een lading onderweg bent. De spatborden steken uit aan de zijkant van de aanhanger. Het kan dus gebeuren dat het spatbord beschadigd raakt en vervanging noodzakelijk is. Iedere bakwagen is uitgerust met spatborden aan de zijkant omdat dit wettelijk verplicht is om de wielen af te dekken van andere verkeersdeelnemers. De spatschermen zijn er in gegalvaniseerd metaal in vijfkant of ronde vorm. Let hier goed op wanneer je het spatbord gaat bestellen. We hebben ook extra solide aluminium traanplaat spatschermen. Deze zijn zo sterk dat je hier ook zelfs op kan gaan staan wanneer je deze met beugels aan de aanhanger bevestigd. In de meeste gevallen zoek je het spatscherm wat het meeste lijkt op het origineel. Je kan er ook voor kiezen ze allebei te vervangen zodat de aanhanger er weer mooi en fris uit ziet! Metalen spatborden aanhanger zijn een stuk sterker dan de kunststof spatborden. De metalen spatborden zijn gemaakt van sterk gegalvaniseerd staal. Alle aanhangwagens met de wielen aan de zijkant moeten volgens de wet zijn voorzien van spatborden en worden door fabrikanten ook in de montage voorzien van metalen spatschermen. De aluminium traanplaat spatborden zijn er in tandem uitvoering maar ook voor de enkelas types. Waarom een traanplaat spatbord kiezen? Door gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen zijn de traanplaat spatborden sterk genoeg om op te kunnen staan, waardoor je makkelijker bij de laadbak kan om te kunnen laden en lossen. Al onze aluminium spatschermen zijn van Nederlandse makelij en blinken uit in afwerking en hoogwaardig materiaal.

   TIP: Check naast de spanwijdte ook altijd de breedte van het spatscherm of deze overeen komt.

    

   Afmetingen metalen spatbord aanhanger

   Er zijn simpel gesteld twee soorten metalen spatborden. Spatborden voor een enkelas aanhanger en voor een tandemas aanhangwagen. Dit bepaalt de spanwijdte van het spatscherm welke nodig is om de banden voldoende af te dekken. Bij alle spatborden staan de afmetingen vermeld en ook voor welke inchmaat banden deze geschikt zijn. In ons assortiment hebben wij metalen spatborden geschikt voor 8 inch, 10 inch, 12 inch en 13 inch banden. Aanhangwagens zijn er in veel verschillende maten, zo zijn er dus ook veel verschillende maten metalen aanhanger spatborden. Hoe zorg je er dan voor dat je de juiste afmetingen van de metalen spatborden aanhanger uitzoekt? Zijn de spatschermen ter vervanging? Meet dan de spanwijdte van de bestaande metalen spatborden en zorg dat deze overeenkomen met de eventuele nieuwe spatborden. De breedte is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat de totale breedte van de band bedekt is door het spatbord. Dit is namelijk wettelijk verplicht.

    

   Enkel, tandem en tridemas metalen spatbord aanhanger

   Enkelas bakwagens zijn uitgerust met spatborden die over het wiel heen gaan. De wielmaat bepaalt welk spatbord je nodig hebt. Het moet namelijk zo zijn dat het spatbord netjes over het wiel heen valt zonder dat er teveel ruimte omheen zit omdat het namelijk vuil en water moet opvangen tijdens het rijden. De kleinste uitvoering is voor een 8 inch wiel en is dan 52 cm breed. De grotere variant voor een 13,14 of zelfs 15 inch wiel is 42 cm breed. Dit noemen wij een universeel metalen spatbord omdat deze voor de meest voorkomende bandenmaten geschikt is. Voor een bakwagen met twee assen is er het tandem spatscherm. Vaak af fabriek in metaal uitgevoerd. Deze spatborden voor de aanhangwagen hebben wij in verschillende afmetingen en ook in een extra stevige traanplaat uitvoering. Deze kwaliteit is extra sterk en geschikt voor heavy duty gebruik en met de juiste beugels ook geschikt om er zelfs op te staan. Voor aanhangwagens met drie assen bieden wij een tridemas aluminium traanplaat spatbord aan. Ook hebben we deze spatborden in verschillende materialen. Deze zijn logischerwijs extra breed zodat deze over de drie wielen heen valt en afschermt. Uiteraard allemaal van hetzelfde afwerkingsniveau als de tandemspatschermen.

    

   Metalen spatbord vast maken

   Om de metalen spatborden goed op het chassis te kunnen bevestigen zijn steunen nodig. Wij verkopen twee verschillende steunen.  Deze zijn geschikt om aan de bovenzijde van het spatscherm te bevestigen op de plek waar het originele spatscherm ook bevestigd was. Dan hoef je alleen nog gaten te boren in het metalen spatscherm en met de bijpassende bevestiging set vastmaken aan de aanhanger. Spatborden worden gemonteerd aan de zijkanten van een aanhangwagen hiervoor bieden wij  een universele bevestiging set aan om de spatborden aan het chassis te bevestigen. Dit is een combinatie van bouten, ringen en borgmoeren die er voor zorgen dat het spatscherm stevig en trillingvrij gemonteerd kan worden. Als extra item kan je ook nieuwe spatlappen vastbouten die er voor zorgen dat opspattend vuil en water wordt tegengehouden. Twijfel je tussen een 13,14 of 15 inch metalen spatbord? Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen en we helpen je graag verder!

    

   Hoe vervang ik mijn spatbord?

   In de onderstaande video leggen wij eenvoudig uit hoe je jouw spatbord moet vervangen.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking