Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Stekkers en stekkerdozen voor aanhangwagens

  Losse stekkers en stekkerdozen voor aanhangwagens, caravans en boottrailers - 3-polig - 7-polig - 13-polig - ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  38 Producten
  Aanhanger stekker - 7 polig

  Deliverytime

  Contrastekker - 7 polig - kunststof

  Deliverytime

  13 polige aanhanger stekker

  13 polige aanhanger stekker

  Type Jaeger aansluiting - schroefcontacten

  Deliverytime

  13 polige aanhanger stekker - Jaeger

  Deliverytime

  13 polige Menbers stekker

  13 polige Menbers stekker

  Met schroefaansluiting - incl. schroefdop

  Deliverytime

  Stekkerdoos - 7 polig - PVC

  Deliverytime

  Stekkerdoos - 13 polig - PVC

  Deliverytime

  Verschil aanhanger stekker 7 en 13-polig

  Tot 10 jaar geleden werden alle auto's uitgerust met 7-polige stekkers. Tegenwoordig zijn de auto's uitgerust met een 13-polige aansluiting. Het verschil in dagelijks gebruik is eigenlijk alleen maar één functie, namelijk het achteruitrijlicht. Dit is tegenwoordig verplicht te gebruiken als de aanhanger er mee is uitgerust. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid bij het achteruitrijden met aanhanger en caravan. Een 13-polige aanhanger stekker heeft meer polen en daardoor meer functies dan een 7-polige aanhanger stekker. Een 7-polige stekker aanhanger voorziet puur de aanhanger van de basis verlichting zoals knipperlichten, remlichten en mistverlichting. Een 13-polige aanhanger stekker zorgt voor de achteruitrijverlichting en de voorziening van continue stroom.  

  Een 13-polige aanhanger stekker zorgt voor achteruitrijverlichting en de voorziening van continue stroom

   

  Multicon West of Jaeger stekker aanhanger aansluiten

  Wij beschikken over een aanhanger stekker en stekkerdoos met een Multicon of Jaeger aansluiting. Wat is nu precies het verschil? De Jaeger aanhanger stekker is de nieuwe ‘standaard’. Deze beschikt over een bajonetsluiting. Dit zorgt ervoor dat de stekker stevig vast blijft zitten aan de stekkerdoos aanhanger. Hierdoor maak je de kans op storingen tijdens het rijden een stuk kleiner. Je kunt ook een Jaeger aanhanger stekker aansluiten op een 7-polige stekkerdoos door middel van een verloopadapter. Naast de bekende en veelvoorkomende Jaeger stekker en oude 7-polige stekkers heb je nog een ander model, de Multicon West. Deze stekker pas in een 7-polige stekkerdoos en in een 13-polige Multicon West stekkerdoos. Een 7-polige stekker past ook in de Multicon West stekkerdoos. Dit maakt een Multicon West stekker als een ideale multifunctionele oplossing. Dit is vooral handig als je beschikt over meerdere aanhangwagens. Een Multicon stekker past echter niet in een Jaeger stekkerdoos en andersom ook niet. Dit vanwege de bajonetsluiting. Een Multicon West aansluiting zie je vaak terug op caravans.

   

  Waarom kiezen voor een 13-polige stekker of stekkerdoos aanhanger?  

  Het is verplicht je aanhanger te voorzien van achteruitrijverlichting

  Het is sinds 10 juli 2011 verplicht om aanhangwagens, boottrailers, caravans of paardentrailers te voorzien van achteruitrijverlichting. Daarom zijn vandaag de dag alle nieuwe aanhangers uitgerust met een standaard 13-polige aanhanger stekker aansluiting. Aanhangers tot 6 meter moeten 1 achteruitlamp bezitten. Is de aanhanger langer dan 6 meter? Ook dan moet de die beschikken over een 13-polige aanhanger stekker.  

   

  Mistachterlicht is ook verplicht

  Sinds 1 juli 2006 moet er een mistachterlicht voorzien zijn op caravans en aanhangers boven de 750 kg die na 31 december 1997 in gebruik zijn genomen. Alle aanhangers van een toegestane maximale massa van 750 kg of eronder moeten ongeacht het bouwjaar voorzien zijn van een mistachterlicht. Voor aanhangers die voor 10 juli 2011 zijn gebouwd zijn deze verplichtingen geen enkel probleem. Voor nieuwe aanhangers heb je dus wel een 13-polige aanhanger stekker nodig voor de combinatie mistachterlicht en achteruitrijverlichting.

   

  Altijd stroom voor je caravan

  Een caravan, die vaak een accu of koelkast bezit, kun je niet van stroom voorzien met een 7-polige aanhanger stekker. Hiervoor heb je een 13-polige stekker nodig. Dit omdat deze onderdelen continue stroom nodig hebben om te functioneren. De pool 2 van de 7-polige stekker werd vroeger gebruikt voor de continue stroom, maar sinds de verplichting van het mistachterlicht wordt pool 2 niet meer in gebruikt voor continue stroom, maar voor het mistachterlicht. Hierdoor heb je dus een 13-polige stekkerdoos aanhanger voor nodig. Dit is dan ook de nieuwe standaard geworden bij bijvoorbeeld nieuwe caravans. Wil je graag direct meer weten over een aanhanger stekker of aansluiting stekker aanhanger? Neem dan gerust contact op.

   

  Montagevideo 13 polige stekker

  Hieronder staat een video waarin wij uitleg geven over de montage van een 13 polige stekker!

   

   

  Montagevideo 7 polige stekker

  Hieronder staat ook een video waarin wij uitleg geven over de montage van een 7 polige stekker!

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking