• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wielbouten en wielmoeren voor aanhangwagen

   Wielbouten en wielmoeren voor de aanhanger. Vervang altijd de wielbout wanneer ook het wiel vervangen wordt. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   12 Producten

   Wielbouten en wielmoeren aanhanger

   Zijn jouw huidige wielbouten en moeren toe aan vervanging? Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk deze tijdig te vervangen. In ons assortiment vind je verschillende wielbouten en moeren voor jouw aanhanger. M10, M12, M14, conische wielbouten, kegelconische wielbouten, noem maar op! Daarnaast heb je natuurlijk ook het juiste gereedschap nodig om de wielbouten en moeren vast te zetten. Denk hierbij aan een handige kruissleutel of momentsleutel. Heb je vragen over ons assortiment van wielbouten en wielmoeren voor de aanhanger? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste wielbouten en moeren. Zie je een bepaalde wielbout of moer er niet tussen staan? Neem ook dan gerust contact met ons op.

    

   Bolconische wielmoeren en kegelconische wielmoeren

   Afhankelijk van de velg weet je of je conische (taps-toelopende) wielbouten of bol conische wielbouten nodig hebt. Wij adviseren altijd de wielbouten te vervangen wanneer ook de velgen worden vervangen. Deze zijn op elkaar ingesleten en moeten geen risico's mee worden gelopen. Bij alle wielen die wij verkopen staat ook de juiste wielbout vermeld. Het is belangrijk dat de velgen van de aanhanger altijd met de juiste wielbouten worden vastgezet. Bolconische wielmoeren en kegelconische wielmoeren zijn niet onderling uitwisselbaar door het verschil in het gedeelte van de kop die in de velg klemt. Bij conische wielbouten is dit gedeelte vlak terwijl dit bij bolconische wielbouten bol loopt.

   wielbouten aanhanger

    

   Aanhaalmoment wielbouten aanhanger       

   Hoe bepaal je nu het juiste aandraaimoment voor je aanhanger of caravanwielen? Om te beginnen is het goed om te weten dat er een verschil zit tussen aluminium velgen en stalen velgen. Aluminium velgen hebben een kracht van 120 Nm en stalen 90 Nm. Het is aanbevolen om het aandraaimoment te controleren na de eerste 100 gereden kilometers. Er kan namelijk wat speling zitten op alle nieuw gemonteerde onderdelen. Daarnaast kan het ook geen kwaad om af en toe ook de bandenspanning te controleren. Voor het aandraaien van de wielbouten raden wij aan om de wielen met een luchtsleutel te monteren. Daarna kun je ze op het juiste moment stellen met de momentsleutel.  

   Tip: lees hier meer over het vastzetten van wielbouten op de wielen van de aanhanger

    

   Hoe gevaarlijk is het als de wielbouten van mijn aanhanger loszitten?

   Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: 1 loszittende wielbout kan er voor zorgen dat het wiel van je aanhanger begint te trillen. Dit heeft vaak als gevolg dat ook de andere wielbouten gaan los komen. Als de wielbouten van jouw aanhanger los zitten kan het wiel op een gegeven moment tijdens het rijden los komen. Je kunt je wel voostellen dat een wiel dat lost komt tijdens het rijden tot gevaarlijke situaties kan leiden. Het is daarom erg belangrijk om regelmatig te controleren of de wielbouten allemaal goed vast zitten. Let ook op dat jij als chauffeur aansprakelijk bent voor de voertuigen waar je mee rijdt. Dit betekent dat je ook aansprakelijk bent als het wiel van je aanhanger los komt door onjuiste montage van de wielbouten.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking