• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Accu's, acculaders & druppelladers

   Acculaders, Accu's, druppelladers, startkabels, omvormers, accupoolklemmen en nog veel meer toebehoren voor batterijen en accu's Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   52 Producten
   Acculader 12V 6Amp

   Acculader 12V 6Amp

   Alleen voor 12V loodaccu's (min. 20AH)

   Deliverytime

   Druppellader 6/12V - 5 ampère

   Deliverytime

   Startkabel 200Amp

   Deliverytime

   Startkabel 600Amp

   Deliverytime

   Accu's, laders en druppelladers

   Het kan zijn dat jouw accu leeg is of aan vervanging toe is, maar wat voor accu, acculader of druppellader heb ik nodig? Of wat is een accu, acculader of druppellader überhaupt? Een accu is een oplaadbare galvanische cel, ze kunnen hoge stroom leveren aan bijvoorbeeld jouw auto. Een accu is niet precies hetzelfde als een batterij aangezien een accu veel stroom kan leveren en ook oplaadbaar is. Bij de meeste problemen met een accu ligt het ook niet aan de accu zelf maar door het onjuist of te laat laden van de accu.

    

   Hoe werkt een accu?

   De werking van een accu wordt geactiveerd als de plus en minpool van de accu als een gesloten circuit gevormd zijn. In het gesloten circuit ontstaat er een reactie bij de negatieve elektrode waarin elektronen worden gevormd. De opname van elektronen begint tegelijk met de andere reactie in de positief geladen elektrode. De elektronen worden geleid naar de terminals door beide elektroden waarna een separator de belangrijke rol aanneemt van het voorkomen van elektronen die bewegen tussen de elektroden. De separator laat alleen ionen door, de elektronen kunnen wel bewegen naar een andere cel maar alleen via een externe route. Dit leidt tot een spanningsverschil en daardoor functioneert het aangesloten apparaat.

    

   De werking van acculaders

   Tijdens het opladen van een accu is deze werking precies omgekeerd. Door de aanvoer van elektriciteit ontstaat er een chemische reactie waardoor de positieve elektrode van negatieve elektronen wordt ontdaan en vult de negatieve elektrode zichzelf aan met negatieve elektronen. De acculader zorgt ervoor dat de accu meteen vol geladen wordt, in tegenstelling tot een druppellader die dit langzamer doet. De ouderwetse acculaders hadden het nadeel dat ze doorladen zonder dat ze controleerden of de accu vol zat. Al onze acculaders stoppen als de accu 100% geladen is, dit is te zien op de acculader zelf doormiddel van een controlelampje. Bij kortsluiting stopt de acculader automatisch, na een paar minuten schakelt hij weer aan en laadt hij door.

    

   Wat zijn druppelladers en hoe werken ze?

   Een druppellader zorgt ervoor dat een accu niet leeg raakt en stuk gaat maar constant actief blijft. Dit is zeer handig voor als je jouw voertuig een tijdje niet gebruikt. Het verschil met een acculader is dat een acculader eigenlijk recht-toe-recht-aan laadt, waardoor je ook tijdig de krokodillenklemmen los moet maken om overbelasting te voorkomen. Bij druppelladers moet je de verbinding laten met de accu, zo kan je de accu druppelsgewijs volgeladen houden tot 100 procent of eronder.

    

   Acculaders van Victron energy

   Victron energy is gespecialiseerd in accu’s en toebehoren, hun acculaders zijn uitermate geschikt voor professioneel gebruik. De Blue Smart acculaders hebben ingebouwde bluetooth waarmee jij de mogelijkheid krijgt om de informatie van jouw acculader te bekijken op je smartphone of tablet met de Victron Connect app. Deze acculaders hebben ook een laadalgoritme dat uit 7 stappen bestaat, hierdoor heeft je accu betere prestaties en een langere levensduur. Ze zijn ook bestand tegen chemicaliën en stof én ze zijn spat en regenwater dicht. De ampères van de acculaders lopen van 7 tot 15 ampère. De laadsnelheid kan je berekenen door het aantal ampère van de accu te delen door het aantal ampère van de acculader.

    

   Extra toebehoren

   Naast alleen accu’s, acculaders en druppelladers verkopen wij ook toebehoren wat je als extra kan kopen of omdat je dit nodig hebt. Neem bijvoorbeeld de accukabels die je per meter bij ons kan bestellen. Ook hebben we voor de kabels, perskabelogen. Op onze site zijn ook nog accubakken te vinden, deze helpen met het voorkomen van corrosie. Verder hebben wij nog startkabels voor als je je auto niet starten kan, een accutester om te kijken wat de status van jouw accu is en nog wat andere toebehoren. Als je vragen hebt over desbetreffende toebehoren of acculaders, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking