Complete gemonteerde 13 inch aanhangwagen wielen

Complete 13 inch aanhanger wielen - diverse afmetingen, aansluitmaten/steekmaten en merken - 4x100/4x115/4x101,6/5x112/5x140 - voordelig en snel geleverd
Lees meer
Sorteer op:
Sale
74,95 62,95

52,02 excl. BTW

Superdeal
Bestseller

Complete 13 inch aanhanger wielen - diverse afmetingen, aansluitmaten/steekmaten en merken - 4x100/4x115/4x101,6/5x112/5x140 - voordelig en snel geleverd

Compleet 13 inch aanhangwagenwiel

Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (er van uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen. De kosten van een compleet wiel wegen in de meeste gevallen ruimschoots op tegen deze vervangingskosten.

Welk 13 inch aanhanger wiel?

13 inch wielen worden veel gebruikt op bakwagens. Dit wordt gedaan omdat de wielen van een bakwagen aan de zijkant zijn gemonteerd. 13 inch wielen zijn in verhouding grotere wielen waardoor de laadvloer hoogte hoger is en je een fijne werkhoogte hebt bij het laden en lossen.

Wielen onder je aanhangwagen moeten in een goede staat verkeren. Het verkleind namelijk enorm de kans op een ongeluk. Met nieuwe banden kan je met je lading veilig de weg op. Dat is belangrijk en ook bij wet verplicht.

Reservewiel aanhangwagen 13 inch

Onderweg een lekke band? Hoe fijn is het om dan een reservewiel bij je te hebben. Aanhangwagendirect.nl heeft een breed assortiment 13 inch wielen in allerlei verschillende maten. Zodat je altijd verder kan rijden!

Lichtmetalen velg & band voor aanhanger

Het grote voordeel van lichtmetalen velgen is dat deze duurzamer zijn als stalen velgen. Lichtmetalen velgen roesten namelijk niet. Lichtmetalen velgen hebben ook een nette en strakke uitstraling. 

Banden notaties voor 13 inch wielen

Op een band staat verschillende informatie. De informatie die je kan vinden op een band zijn de volgenden.

  • Draagvermogen
  • de afmetingen van de band
  • Merk
  • Type/soort profiel
  • Snelheidsindicatie

DOT code

De DOT codering staat voor de productiedatum van de band. De DOT codering van 13 inch aanhanger wielen bestaat uit vier cijfers, de eerste twee cijfers staan voor de week en de laatste twee cijfers staan voor het jaar waarin de banden geproduceerd zijn. In de meeste landen van Europa wordt er niet naar de productiedatum van de banden gekeken, het gaat om de staat van de band en of deze over genoeg profiel beschikt. 

In Oostenrijk kijken ze wel naar de DOT codering en daar mag je band niet ouder dan acht jaar zijn. 

Is het wiel ter vervanging? Dan raden wij aan om dezelfde maten en grootte aan te schaffen. Dit is omdat een aanhangwagen gemaakt is op die afmetingen van het wiel. De aanhanger zal het beste achter de auto liggen als de oorspronkelijke maat van de wielen onder de aanhanger bevestigd zijn. 

Steekmaten van 13 inch aanhangwagen wielen

Er zijn verschillende soorten steekmaten. De steekmaat is de diagonale afstand van de bevestigings gaten. De wielen kunnen over vier of  gaten beschikken. Dit zijn de verschillende steekmaten:

Benaming

Steekmaat

Naafdiameter

Opel steek 4x100 57 mm
Franse steek 4x115 85 mm
Velg met vetnippeluitsparing 4x101,6 67 mm
Mercedes steek 5x112 67 mm
  5x140 94 mm