U-bouten / U beugels

U- bouten in verschillende afmetingen direct uit voorraad leverbaar. Vele soorten U beugels.
Lees meer
Sorteren op:

U-bout kopen

Hier vind je U-bouten en U-beugels in verschillende afmetingen en zijn per stuk verkrijgbaar voor een voordelige prijs! Daarnaast zijn al onze U-bouten en U-beugels gegalvaniseerd. Dit betekent dat ze zijn verzinkt. Verzinking zorgt ervoor dat de bout beschermt blijft tegen roestvorming. Een U-bout wordt bijvoorbeeld gebruikt op vrachtwagens om het chassis en frame van de auto te stabiliseren. Maar je kunt een U-bout natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken.  Zo worden ze gebruikt in de gebouwinstallatie, verbinding van mechanische onderdelen en natuurlijk trailers als aanhangers en boottrailers. Wil je bijvoorbeeld een disselbak monteren op jouw aanhanger? Daarvoor kun je U-bouten gebruiken om je disselkist stevig vast te zetten. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor borgmoeren. In de borgmoer bevindt zich een blauwe kunststof ring die ervoor zorgt dat de moer niet kan los trillen. Deze kun je vaak makkelijk mee bestellen onder ‘gerateerde producten’. Ook vind je daar de bijbehorende sluitringen. De sluitringen zijn ook voorzien van een verzinkte laag.

Tip: Ontvang een mooie staffelkorting bij het bestellen van meerdere U- bouten of U-beugels!

 

U-beugel met stroppenlaat

Als je van plan bent iets vast te zetten, bijvoorbeeld een accu in een motor, dan is een U-beugel ideaal. Zoals de naam al zegt heeft een U-beugel een U-vormige bout met aan beide kanten een schroefdraad. Hier tussen kan je een verbindingsstuk plaatsen, die je met twee vast kunt draaien. Zo zorg je ervoor dat het onderdeel dat tussen de U-beugel komt,  goed vast zit. Het mooie aan U-beugels is dat er geen gaten in hoeven te zitten. Deze klem je juist vast. Ook de U-beugels met stroppenplaat zijn verzinkt en beschikbaar in een kwaliteitsklasse van 4,8. De 4,8 staat voor de mechanisch eigenschappen voor de U-bout en U-beugels. 4,8 val onder koolstofstaal.

Hoe meet je een bout met schroef?

Er is nogal wel een mistverstand of verwarring met het opmeten van U-bout of beugels. Vooral het meten van de diameter zorg nog wel een wat verwarring. Laten we gelijk met de deur in huis vallen: schroeven en bouten meet je over de draad. Dus niet over de schacht. Wanneer je dit doet zul je zien dat de maat die je meet soms wat kleiner is dan de maat die de schroef of bout officieel heeft. Bij metrische bouten  zijn de maten als volgt vastgelegd:

Diameter

max

Buitendiameter

min

M4

3,978

4 mm

3,838

M5

4,976

5 mm

4,826

M6

5,974

6 mm

5,794

M8

7,982

7 mm

7,76

M10

9,968

10 mm

9,732

M12

11,966

12 mm

11,701

M16

15,962

16 mm

15,682

 

Hoe je de lengte meet hangt af van het soort schroef of bout. In het algemeen geldt de regel dat je verzonken (gegalvaniseerd) bouten of schroeven in zijn geheel moeten worden opgemeten.

Meer weten over een U-bout of U-beugel?

Wil je graag meer weten over ons assortiment van u-bouten of u-beugels? Of heb je een specifieke vraag over een bepaalde u-bout? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste u-bout en u-beugels. Zie je een bepaalde maatvoering u-bout er niet tussen staan? Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen!