• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Spanbanden en hijsbanden

   Spanbanden en hijsbanden van de beste kwaliteit uit voorraad leverbaar. Spanbanden voor autotransport, aanhanger, caravan of vrachtwagen Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   46 Producten

   Hijsbanden en spanbanden

   Voor het veilig vervoeren en laden van je lading zijn hijsbanden essentieel. Een hijsband kun je voor veel doeleinden gebruiken. Vaak worden ze ingezet om pallets, balen en andere zware voorwerpen te verplaatsen. Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment hijsbanden en spanbanden met elke hun eigen hijscapaciteit en spancapaciteit. Onze spanbanden en hijsbanden kun je gebruiken voor autotransporters, aanhangers, caravans en vrachtauto’s en nog veel meer. Voor vragen over ons assortiment van hijsbanden en spanbanden kun je gerust contact opnemen met ons klantenservice. Zie je een gewenste hijsband of spanband niet tussen staan? Neem dan ook contact met ons op.

   Al onze hijsbanden voldoen aan het EN 1492-2 certificaat

    

   Hoe kies ik de juiste hijsband?

   Waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van een hijsband? Om vast te stellen wat voor hijsband je nodig hebt, moet je nagaan hoeveel hijslast/gewicht er nodig is. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Daarom raden wij aan om de hijslast nogal ruim te nemen. Het zou namelijk zonde zijn als een hijsband knapt en jouw lading schade oploopt, of nog erger, dat er iemand gewond raakt. Hier volgen een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij het kopen van een hijsband:

   • hijslast- neem deze ruim. Beter te veel dan te weinig
   • werklast- zorg er voor dat je altijd een hijsband kiest of strop waarvan het veilig hefvermogen hoger is dan de te hijsen last
   • hoek- denk goed op de manier van hijsen. Probeer altijd een veilig hoek van 90° aan te houden. Hijs nooit over 120°. Hoe hoger de hoek, hoe meer hijscapaciteit je nodig hebt

   Viel het jou ook op dat hijsbanden vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn? De kleur geeft namelijk de hijscapaciteit aan. Een paarse hijsband heeft bijvoorbeeld een trekvermogen van 1000 daN. Groene hijsbanden hebben een trekvermogen van 2000 daN. Een echte krachtpatser is een bruine hijsband met een trekvermogen van maar liefst 6000 daN. Naast trekvermogen vind je in ons assortiment ook hijsbanden in verschillende afmetingen.

    

   Hoe onderhoud je een hijsband?

   Een hijsband heeft soms aardig wat te verduren. Reden genoeg ook om deze regelmatig te inspecteren op eventuele vormen van slijtage. Als je dit niet doet vergroot je de kans op een ongeluk, en dit wil je natuurlijk altijd zoveel mogelijk voorkomen. Check bijvoorbeeld of de keuringssticker, label of de kleurcode er nog op zit. Kijk of het label nog duidelijk leesbaar is en of je de maximale draaglast nog kunt lezen. Controleer ook op insnijdingen van het weefsel en stiksel, of aan de lus zelf. Daarnaast kan een hijsband ook beschadigd raken door bijvoorbeeld cement en vet. Is je huidige hijsband versleten? Of vertrouw je het niet meer helemaal? Dan doe je er goed aan de hijsband te vervangen. Better safe than sorry!

    

   Spanbanden en spanbanden met ratel

   Naast hijsbanden vind je ook een categorie van spanbanden. Een spanband wordt veel gebruikt op aanhangers en andere trailers om de lading stevig vast te zetten. Ze worden vaak ook wel in combinatie met een aanhangernet gebruikt. In ons assortiment vind je losse spanbanden en spanbanden met een ratel. Bij het aanbrengen van een spanband is het van belang om te weten dat er twee varianten ratels zijn. De meest gebruikte ratels zijn de duwratels. Deze ratels spannen de band door een opwaartse beweging. Er zijn ook trekratels die de band opspannen door een trekbeweging of neerwaartse beweging te maken. Een mooi voordeel van zo’n beweging is dat het minder kracht kost, omdat je meer het lichaam inzet.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking