• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Reflectoren, tape en borden

   Reflectoren, tape en borden

   De drie producten om nog beter zichtbaar te zijn op de weg. Naast de normale verlichting zijn reflectoren, reflecterende tape en reflecterende borden de beste manier om je te laten zien. Op elk voertuig zijn reflectoren verplicht, het is daarom handig om er een of meerdere als extra in huis te hebben voor als er iets stuk gaat. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

    

   Reflectoren voor aanhangwagens en trailers

   Op alle trailers zijn reflectoren verplicht, hier een kleine opsomming ervan:

    

   Rode (driehoek) reflectoren

    

   Rode reflectoren – Aan de achterzijde zijn 2 reflectoren verplicht. Deze moeten rood zijn en de installatiehoogte is minimaal 350mm, maximaal 1500mm (als uitzondering: 2100mm alleen als er geen twee extra achterlichten zijn geïnstalleerd). Installatiehoogte van de extra achterlichten: minimaal 600mm boven de verplichte achterlichten. De verdeling is als volgt: een maximaal van 400mm vanaf het verste punt van de breedte van het voertuig. Dit geldt niet voor de extra achterlichten. Er moet minimaal 600mm zijn tussen de twee achterlichten, maar minimaal 400mm als het voertuig kleiner dan 1300mm breed is.

    

   Witte reflectoren

    

   Witte reflectoren – Aan de voorzijde van de trailer zijn 2 witte reflectoren verplicht. De vorm van de reflectoren mogen niet driehoekig zijn. De installatiehoogte is minimaal 250mm en maximaal 900mm (met uitzondering van de 1500mm). De verdeling ertussen is minimaal 600mm en maximaal 1500mm tussen beide reflectoren maar minimaal 400mm bij aanhangers smaller dan 1300mm

    

   Gele/oranje reflectoren

    

   Oranje/gele reflectoren – Aan de zijkanten van de trailer is er minimaal één reflector verplicht in de middelste 30% van de trailer. De installatiehoogte is hetzelfde als de witte reflectoren en de verdeling is, niet meer dan drie meter van de voorkant (inclusief dissel), niet meer dan één meter van de achterkant. Niet meer dan drie meter tussen de reflectoren.

    

   Reflecterende markeringstape voor jouw aanhanger

   De Avery reflecterende tape vergroot de zichtbaarheid van trucks, vrachtwagens en trailers in de nacht. Deze tape zal jaren blijven zitten omdat het ontzettend duurzaam is. Zorg ervoor dat bij het bevestigen de ondergrond vlak en schoon is om de tape zo goed mogelijk te bevestigen.

   De reflecterende markeringstape is geschikt voor voertuigmarkeringen van aanhangers die voldoet aan de strenge Europese ECE-104 Klasse C wetgeving voor wegverkeer. Voor absolute bodemprijzen levert Aanhangwagendirect.nl deze tape per strekkende meter of op een rol van 50 meter en zo speelt Aanhangwagendirect hiermee in op de veranderende wetgeving inzake voertuigmarkering en verkeersveiligheid.

   De reflecterende tape moet aangebracht worden over de hele omtrek van de achterkant als het voertuig breder is dan 2,1 meter. Dit mag zowel in de kleur geel als rood. Voor de zijkant geldt dat de onderzijde minimaal 80% van de totale lengte moet worden beplakt. Is de trailer of vrachtwagen langer dan 6 meter, dan moeten de hoeken aan de bovenzijde ook worden gemarkeerd. Optioneel kan de gehele omtrek van de zijkant worden gemarkeerd. De toegestane kleuren tape voor de zijkant zijn geel en wit.

    

   Reflecterende markeringsborden aanhanger

   Je hebt het vast wel eens gezien, een reflecterend bord op de achterkant van een vrachtwagen, caravan, trailer, aanhanger of op een lange lading en langzaam verkeer. Hiervoor zijn verschillende borden toegewezen, zo heeft een voertuig die niet harder dan 25km/u mag of kan een rode driehoek achterop. Op een aanhangwagen moet een open gele vlak met een oranje rand zitten. En als een lading meer uitsteekt aan de voor- of achterkant dan wettelijk mag dan wordt er een wit markeringsbord met schuine rode strepen geplaatst op de achterkant van het desbetreffende voertuig. Op onze site staat ook een bordje met ‘veevervoer’ erop. Deze is voor particulieren niet vereist. Als er sprake is van bedrijfsmatig vervoer dan is het bordje wel vereist. Wanneer de combinatie van het trekkend voertuig en de aanhanger/trailer/caravan/etc. langer dan 12 meter is ben je verplicht 2 markeringsborden aan de achterzijde te plaatsen.

    

   Markering bij uitstekende lading in de breedte

   Let op: deelbare lading mag niet uitsteken aan de zijkanten.

   Lading mag in de breedte uitsteken mits de totale breedte van de trailer niet groter dan 3 meter is, is dit wel het geval is het niet toegestaan lading uit te laten steken. Wanneer de lading aan één kant of weerszijden meer dan 10 cm uitsteekt moet deze rood-wit gemarkeerd worden. De markeringsborden moeten dwars aan de lading bevestigd worden op een minimale hoogte van 35 cm en een maximale hoogte van 170 cm. 'S nachts moet er gemarkeerd worden met verlichting; wit voor en rood achter.

    

   Markering bij (ON)DEELBARE uitstekende lading voor- en achterzijde

   Deelbare lading mag niet meer dan 1 meter uitsteken aan de achterkant en lading mag niet meer dan 5 meter vanaf de hart van de achteras uitsteken. Het markeren van deze deelbare lading is niet verplicht. Aan de voorzijde van de trailer mag deelbare lading niet uitsteken. Ondeelbare lading mag bij trailers niet meer dan 0,5 keer de lengte van het voertuig (met een maximum van 5 meter vanaf het hart van de achteras) uitsteken. Wanneer deze lading meer dan 1 meter uitsteekt moet deze zijn voorzien van een markeringsbord voor lange lading. Het is niet toegestaan om evenals bij deelbare lading ondeelbare lading aan de voorzijde uit te laten steken.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking