Kielrollen

Op zoek naar hagelnieuwe kielrollen voor jouw boottrailer? Kielrollen zijn essentieel voor het goed en veilig vastzetten van de kiel. Hier vindt je complete kielrollen, kielrol steunen en nog veel meer!
Lees meer
Sorteren op:
Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

Boot kielrollen

Zijn jouw huidige kielrollen versleten en toe aan vervanging? Een kielrol is een belangrijk onderdeel van je boottrailer. De kiel van je boot kan er namelijk op rusten als je deze vervoert op je boottrailer. Kielrollen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt gaan voor losse kielrollen, maar ook bijvoorbeeld voor complete kielrollen voorzien van een beugel. Heb je vragen over ons assortiment kielrollen? Of weet je niet helemaal zeker welke kielrol geschikt is voor jouw boottrailer? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste kielrollen? Zie je een gewenste afmeting kielrol er niet tussen staan? Neem dan ook contact met ons op.

Waarvoor is een kielrol?

De kiel van de boot dient als de ‘vin’ onder het wateroppervlakte en zorgt ervoor dat je boot niet gaat kapzeilen. Je boot opladen zonder het gebruik  van kielrollen kan gevaarlijk zijn. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Je kan jezelf al snel bezeren of je boot beschadigen. Het is ook ontzettend zwaar om de boot op een boottrailer zonder gebruik te maken van kielrollen. Daarnaast kan een lier ook erg handig zijn op de boot op je boottrailer te hijsen. Kielrollen zorgen ervoor dat de kiel van jouw boot goed vast kom te zitten op je boottrailer. Het zijn als het ware de schokdempers voor jouw boot. Daarnaast voorkomt een kielrol dat er geen afdrukken op je boot komen. Hierdoor zal je lang kunnen genieten van jouw boot.

Kielrol steun

Zoek je een kielrol met een steun? Kielrollen met een steun kan je vastmaken aan je boottrailer. Deze worden gemonteerd aan stelpijp kokers. Het is belangrijk om altijd goed te kijken naar de breedte van de kokergaten. Zo kun je bepalen welke diameter je moet hebben. Meest gangbare afmeting is 200 mm lang en 80 mm breed. Je hebt ook kielrollen met een as, waarmee je ze eenvoudig kan vervangen. De as kun je zo uit de rol van de kielrol halen, waardoor je de rol gemakkelijk kan verwisselen voor een nieuwe. De kielrol zal door de steun goed op zijn plek blijven. In ons assortiment vind je zowel korte als lange kielrolsteunen. Kielrolsteunen zijn eenvoudig te monteren en worden gebruikt als toevoeging of vervanging. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kielrol op een U-steun. Een kielrol U-steun heeft sleufgaten en passen hierdoor op verschillende kokerbreedtes.

Boottrailer onderdelen

Naast kielrollen kun je in onze webshop natuurlijk ook terecht voor andere benodigde boottrailer toebehoren. Zo hebben wij in ons assortiment verschillende stelpijp kokers die je op maat kan laten zagen. Daarnaast zijn ze gemaakt van gegalvaniseerd staal wat roestvorming tegengaat. Met stelpijpen kan jij jouw boottrailer helemaal naar eigen wens afstellen. Daarnaast verkopen wij ook verschillende boeggeleidingen voor op een boottrailer in verschillende maten. Wil je graag ook dat jouw boottrailer verlichting het niet snel begeeft wanneer je deze te water laat gaan? Dan is bijvoorbeeld een draadloze verlichtingsset ideaal. De lampen kun je door middel van magneten bevestigen op je boottrailer. Hierdoor kun je snel en eenvoudig de verlichting van je boottrailer verwijderen.