• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Losse wieltjes, slingers & asjes voor neuswielen

   Hier vind je ons assortiment toebehoren voor 48 en 60 mm neuswielen. Het komt natuurlijk voor dat een onderdeel van het neuswiel defect dan wel kwijt raakt, in dit geval hoef je natuurlijk niet het gehele neuswiel te vervangen. In veel gevallen kan je dan Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   26 Producten
   Neuswiel knop KNOTT

   Deliverytime

   Knop voor neuswiel slinger

   Knop voor neuswiel slinger

   binnendiameter 15 mm - binnen lengte 52 mm

   Deliverytime

   Losse neuswielen aanhanger en toebehoren kopen

   Hier vind je ons assortiment toebehoren voor 48 en 60 mm aanhanger neuswielen. Het komt natuurlijk voor dat een onderdeel van het neuswiel defect dan wel kwijt raakt, in dit geval hoef je natuurlijk niet het gehele neuswiel te vervangen. In veel gevallen kan je dan individuele onderdelen vervangen. Daarom hebben wij ook deze losse neuswiel onderdelen in ons assortiment opgenomen. Je vindt hier complete slingers van zowel staal als kunststof en losse knoppen voor op deze slingers. Weet je niet helemaal zeker wat je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Neuswielen zijn voorzien van een as, het kan natuurlijk voorkomen dat deze defect raakt. Wij hebben assen in een drietal maten; 20x85 mm, 20x115 mm & 20x120 mm. Al deze assen worden standaard geleverd met een borgpen.  

    

   Losse wielen

   Losse wielen voor neuswielen worden meestal geleverd met een stalen velg omdat deze wielen een hoge druk moeten kunnen weerstaan. Je kan er ook voor kiezen om er een te nemen met een kunststof velg. Voor 35 mm neuswielen verkopen wij geen losse wielen, als deze defect is raden wij je aan een nieuw 35 mm neuswiel aan te schaffen. Een los wiel voor een neuswiel met een  buisdiameter van 48 mm vind je hier en een los wiel voor een neuswiel met een 60 mm buisdiameter hier.

    

   Luchtband of kunststof losse neuswielen

   Wat is nu precies het verschil tussen een los kunststof wiel en een los neuswiel met luchtband? Het verschil heeft te maken waarvoor je het losse wilt gaan gebruiken. Als je vaak je aanhanger of boottrailer op een verharde grond hebt staan kun je het beste voor een massief (kunststof) los wiel kiezen. Op een onverharde grond zoals gras of zand, kun je het beste een los neuswiel met luchtband kiezen. De luchtband zakt niet snel weg op een onverharde grond, dit omdat het contact punt breder is dan op een kunststof los neuswiel. Een kunststof los neuswiel zal snel wegzakken en daardoor kan je dus vast komen te staan. Daarentegen heeft een luchtband los wiel veel meer weerstand op een verharde grond, maar zal minder comfortabel rijden. De grootte van het losse wiel is ook van belang. Als je een groot wiel kiest zal de rolweerstand een stuk lager zijn. Dit is vooral handig op een zachte ondergrond.

    

   Onderhoud losse wielen

   Door Je neuswiel en losse wielen geregeld goed in te smeren waarborg je een soepele werking. Je kunt ook testen of alles nog naar behoren werkt door bijvoorbeeld het neuswiel omhoog te draaien. Het neuswiel moet gelijkmatig omhoog draaien. Let er altijd op of het neuswiel volledig naar boven draait en check of die goed vastzit. Het komt geregeld voor dat een neuswiel niet goed wordt vastgezet, hierdoor kan het neuswiel de grond raken waardoor die beschadigingen oploopt. Dit is natuurlijk erg zonde en zorgt voor extra veel onderhoud. Om er voor te zorgen dat het neuswiel wiel of losse wieltje  goed blijft draaien, dien je het goed in te smeren. Je kunt hiervoor vetnippels gebruiken, die ook vaak aanwezig zijn. Hierdoor zorg je er ook voor dat het schroefdraad in het losse wiel minder snel slijt.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking