Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Anti-slinger-koppelingen en frictiecups

  Diverse soorten stabiliteits-koppelingen en anti-slinger koppelingen - complete koppelingen en losse frictiecups direct uit voorraad leverbaar. Toon meer

  Merken

  Capaciteit

  Disselaansluiting

  Prijs

  -
  28 Producten
  AL-KO AKS3004 - rond 35/45/50 mm - 3000 kg

  Deliverytime

  439,95
  Bekijken
  WS3000 - 50 mm - Hor./vert. bevestiging

  Deliverytime

  289,95
  Bekijken
  AL-KO AKS3004 - rond 50 mm - 3000 kg

  AL-KO AKS3004 - rond 50 mm - 3000 kg

  Exclusief opvulschalen & bevestigingsmateriaal -...

  Deliverytime

  379,95
  Bekijken
  AL-KO AKS3504 - rond 60 mm - 3500 kg - M14

  Deliverytime

  589,95
  Bekijken
  WS3000 handgreep voor veiligheidskoppeling

  Deliverytime

  Anti-slingerkoppeling en frictiecups 

  Wil jij graag stabiel en veilig op pad gaan met jouw aanhanger of caravan? Dan is een stabilisator koppeling een must. Een stabilisator koppeling wordt ook wel een anti-slingerkoppeling of veiligheidskoppeling genoemd en zorgt, zoals de naam als zegt, voor een veel betere stabilisatie van de aanhanger of caravan achter de auto. Deze veiligheidskoppelingen worden vooral veel gebruikt op caravans, omdat deze aanhangers een stuk zwaarder en groter van omvang zijn. Hierdoor is de kans op onbalans achter de auto een stuk groter. Een stabilisatorkoppeling voorkomt onbalans en eventueel slingeren. Je gaat dus comfortabel en veilig de weg op met een stabilisatorkoppeling. Hier is een overzicht van anti-slinger en veiligheids-koppelingen, welke veel gebruikt worden op caravans en op aanhangwagens met een 100 km/h goedkeuring voor Duitsland. Wij verkopen veiligheidskoppelingen van bekende merken zoals Winterhoff en AL-KO. Daarnaast vind je hier losse frictiecups welke vervangen moeten worden als de koppelings-indicator op rood staat. koppeling passend is? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Met een stabilisatorkoppeling ga je comfortabel en veilig de weg op

  Frictiecups

  De delen die ervoor zorgen dat de slinger bewegingen worden opgevangen zijn de frictiecups. Deze zijn dan ook logischerwijs aan slijtage onderhevig en moeten periodiek worden vervangen. Wij hebben deze frictiecups direct uit voorraad leverbaar voor de meest voorkomende anti slinger koppelingen. Je kan op de koppeling zien of de frictiecups versleten zijn als de aankoppelindicator rood kleurt of een kruis als indicatie geeft.

  Wat is een stabilisatorkoppeling?

  Hoe gaat een stabilisatorkoppeling nu precies in zijn werk? Om te beginnen zorgt een stabilisatorkoppeling voor een stuk meer weerstand op het draaipunt. Er komt meer frictie op de kogel, zodat het draaien van de koppeling op de kogel stroever gaat dan normaal. Hiervoor bevat een stabilisatorkoppeling ook extra frictiemateriaal, om zo ervoor te zorgen dat het slingeren van de aanhanger of caravan wordt tegengegaan. Bij anti-slingerkoppelingen van Winterhoff, AL-KO, BPW en Knott wordt het frictiemateriaal voor-, achter- en zijkanten aangedrukt. Naast het dempen van horizontale slingers (bewegingen) worden verticale bewegingen ook gedempt. Denk hierbij aan wanneer je over drempels heen rijdt. Frictieonderdelen bestaan uit losse onderdelen. Deze zitten los in de veiligheidskoppeling en kan je dus bij eventuele slijtage vervangen.

   

  Hoe onderhoud je een stabilisatorkoppeling?

  Een stabilisatorkoppeling heeft best wat te verduren met het bieden van die extra weerstand. Daarom is het belangrijk regelmatig de frictiecups van de veiligheidskoppeling te controleren. Deze zijn namelijk door de druk gevoelig voor slijtage. Frictiecups zijn merk specifiek. Je kan dus niet frictiecups van Winterhoff gebruiken voor een AL-KO veiligheidskoppeling. Gelukkig hebben we in ons assortiment frictiecups van verschillende merken. Belangrijk is wel dat je nooit een anti-slingerkoppeling insmeert met vet of andere smeermiddelen. Dit heeft een averechts effect op de werking van de veiligheidskoppeling. Wat je wel kan doen is de kogel en de koppeling aan de binnenzijde regelmatig schoonmaken. Je kan dan de koppeling vetvrij maken en eventueel nog de functieonderdelen zachtjes opschuren met fijn schuurpapier.

   

  Veiligheidskoppeling toebehoren

  Naast complete veiligheidskoppelingen en frictiecups vind je in ons assortiment ook de benodigde toebehoren voor een stabilisatorkoppeling. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe handgreep nodig, omdat jouw huidige Winterhoff handgreep is afgebroken? Dan kun je in ons assortiment eenvoudig een nieuwe Winterhoff WS3000 handgreep bestellen. Daarnaast vind je in ons assortiment ook de bekende softdocks voor de Winterhoff WS3000. Een softdock dient als extra bescherming voor je stabilisatorkoppeling en is geschikt voor Winterhoff stabilisatorkoppelingen vanaf 08/2009.

   

  Montagevideo stabilisatiekoppeling

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking