Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  BPW oploopremmen

  BPW oplooprem - direct uit voorraad leverbaar tegen scherpe prijzen - BPW oplooprem aanhanger vervangen - oplooprem voor aanhangwagens en caravans Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  11 Producten
  Oplooprem ZAF 1,6-3 Uitvoering C, 750-1500

  Deliverytime

  397,95
  Bekijken
  Oplooprem ZAF 3,5-3 - incl. neuswielconsole

  Deliverytime

  689,00
  Bekijken

  BPW oplooprem

  Alle aanhangers die zwaarder zijn dan 750 kg zijn geremd en beschikken dus over een oplooprem. De oplooprem BPW zorgt ervoor dat je met een zwaar beladen aanhanger veilig onderweg bent. Doordat wij grootschalig inkopen kunnen wij direct uit voorraad tegen scherpe prijzen leveren. De BPW oplooprem wordt veel gebruikt in de af montage van aanhangwagens en is een van de meest betrouwbare merken. In 2018 heeft AL-KO haar concurrent BPW overgenomen. Hierdoor wordt de BPW oplooprem steeds vaker van zowel een BPW als een AL-KO nummer voorzien. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt vragen wij je contact met ons op te nemen zodat wij je verder kunnen helpen.

   

  Welke BPW oplooprem heb ik nodig?

  bpw oplooprem typeplaatje voorbeeld

  Wij krijgen vaak vragen over de BPW oplooprem. Klanten weten vaak niet wat ze nodig hebben als ze de BPW oplooprem moet vervangen. Eigenlijk kun je alles vrij simpel aflezen. Als het goed is de oplooprem van je aanhanger voorzien van een typeplaatje of geponste gegevens, zoals in de afbeelding hiernaast. Het merk staat links bovenaan het typeplaatje, in dit geval BPW. Daaronder staat het typenummer dat is hiernaast ZAF1,5-2. Soms hebben types meerdere uitvoeringen, dat is bij deze oplooprem niet het geval (zie 'Ausf.' naast het typenummer). Het trekvermogen van deze oplooprem BPW is 1500 kg, deze vind je onderaan het typeplaatje. Houd er rekening mee dat het hierbij gaat om het totaal trekvermogen (inclusief lading). Dus om het nog even op een rijtje te zetten:

   • Het merk van de oplooprem
   • Het typenummer en de eventuele uitvoering
   • Het trekvermogen van de BPW oplooprem

   

  Hoe werkt een BPW oplooprem?

  Een BPW oplooprem zorgt er voor dat de aanhanger gaat remmen als deze op het trekkende voertuig inloopt. Dit gebeurt als er geremd wordt door de aanhanger. De eerste druk wordt opgevangen door de oploopremdemper. De oploopremdemper zorgt ervoor dat de trailer gelijkmatig wordt afgeremd. Hier op volgend wordt de trekstang door de remmende werking naar achteren geduwd. Met een overbreng hevel wordt de duwende kracht omgezet in een trekkende kracht en hierdoor worden er via de remstang/remgarnituur de remkabels aangetrokken. De remkabels brengen dan de trekkende kracht over op de wielremmen. 

   

  Oplooprem BPW vervangen instructievideo

  In de onderstaande video kan je zien hoe een oplooprem gemonteerd dient te worden. Houdt er rekening mee dat niet alle oploopremmen dezelfde aansluitmaten hebben. Soms is het mogelijk om een oplooprem te repareren. Dit kan bijvoorbeeld als alleen de koppeling of de demper kapot is. Wanneer een demper defect is kan je deze met je handen indrukken. Bij een goede demper gaat dit niet. Ook een oplooprem demper is eenvoudig zelf de vervangen, hoe dat in zijn werk gaat zie je in deze video. Is de oplooprem krom? Dan adviseren wij altijd een nieuwe oplooprem aan te schaffen. Kun je er niet achter komen welke oplooprem je nou precies nodig hebt? Staat het bijvoorbeeld niet goed aangegeven of is het typeplaatje niet goed leesbaar. Neem dan gerust contact met ons op! Dan zoeken we samen de juiste BPW oplooprem.

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking