Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hijsbanden

  Hijsbanden en rondstroppen - ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar - de goedkoopste van Europa - veilige hijsbanden tot wel 8000 kg Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  18 Producten
  Hijsband 1000 daN 5 meter

  Hijsband 1000 daN 5 meter

  Hijsband 1000 daN 5 mtr. lang en 30 mm breed.

  Deliverytime

  Handtakel met 20 meter nylon touw

  Deliverytime

  Hijsband aanhanger kopen

  Hijsbanden zijn super handig en eigenlijk onmisbaar wanneer je lading veilig wilt transporteren. Een hijsband wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld zware balen, pallets of andere zware voorwerpen op te tillen en te verplaatsen. Wij hebben een groot assortiment van verschillende hijsbanden. Op elke hijsband staat vermeld hoeveel gewicht die maximaal mag heffen. Dit kan je ook vaak herkennen aan de kleur van de hijsband. Zo kan een paarse hijsband tot 1000 kg hijsen, een groene hijsband tot 2000 kg en een gele hijsband tot wel 3000 kg etc. Heb je vragen over ons assortiment van hijsbanden? Of weet je niet zeker welke hijsband geschikt is voor jouw doeleinden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het adviseren en kiezen van de juiste hijsband. Zie je een gewenste maat er niet tussen staan? Neem dan ook gerust contact met ons op.

  Al onze hijsbanden zijn in overeenstemming met het EN 1492-2 certificaat

   

  Waar moet je opletten bij het kopen van een hijsband?

  Om te bepalen welke hijsband geschikt is voor jouw toepassing, is het belangrijk om te achterhalen hoeveel hijslast/gewicht je nodig hebt. We raden je aan om dit nogal ruim te nemen.  Je wilt natuurlijk niet dat je te weinig hebt, waardoor er ongelukken kunnen ontstaan. Dit zijn de belangrijkste punten waarop je moet letten bij de aankoop van een hijsband:

  • hijslast – houd het gewicht van de last ruim aan bij het uitkiezen van een hijsband
  • werklast – kies altijd de hijsband of strop waarvan het veilig hefvermogen hoger is dan de te hijsen last
  • hoek- houd goed rekening met de manier van hijsen (aantal banden en de hoek). Probeer in ieder geval een hoek aan te houden van 90°. Zorg ervoor dat je nooit over de 120° uitkomt! Hoe hoger de hoek, hoe sterker de hijsband moet zijn

  Voor het kiezen van de juiste hijsband wordt de lastfactor gebruikt. Hiermee wordt de werklast van één hijsband vermenigvuldigd om zo de totale werklast van de hijsband te bepalen. Bij hijsbanden met 4 banden worden 1 of 2 banden vaak alleen voor evenwicht gebruikt. Om de berekening te maken moet je dus de grootste hoek tussen twee tegenovergestelde banden worden genomen. Al onze hijsbanden zijn voorzien van het EN 1492-2 certificaat. Dit betekent dat de hijsbanden voldoen aan de eisen betreft de veiligheid, inclusief methoden voor het bepalen van de werklast en het beproeven, van ronde hijsbanden met 2, 3 of 4 parten, met of zonder aansluitmiddelen, gemaakt van polyamide, polyester en polypropeen.

  Inspecteer je hijsband regelmatig

  Als je vaak gebruik maakt van een hijsband, is het verstandig deze af en toe goed te controleren. Als je dit namelijk niet doet vergroot je de kans op ongelukken. Kijk bijvoorbeeld of de keuringssticker, label of kleurcode er nog op zit. Bekijk of het label nog duidelijk leesbaar is en of de maximale draaglast nog af te lezen is. Daarnaast moet je ook controleren op eventuele insnijdingen van het weefsel en aan het stiksel, of aan de lus.  Je hijsband kan ook aangetast worden door vet, cement, zand of chemicaliën. Daarnaast mag er ook geen inbranding zichtbaar zijn door lassen of snijbranden.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking