Knott remschoenen voor de aanhanger

Originele Knott remschoenen voor Knott assen. Meet de remtrommel op en weet welke Knott remvoering je nodig hebt. Op een werkdag voor 18.00 uur besteld=morgen in huis.
Lees meer
Sorteren op:

Welke Knott remschoenen set heb ik nodig?

Wij adviseren een type Knott remschoenen altijd voor een gelijke te vervangen. Dit betekent een set met hetzelfde merk en typenummer (de foto hiernaast is een voorbeeld van een typenummer dat in de remtrommel staat). Als het typeplaatje van de Knott as op de remschoenen zelf niet meer te lezen is adviseren wij te kijken wat voor type as er onder zit. Op basis van het type Knott as kan je bepalen wat voor remschoenen je nodig hebt.

Een andere manier om te bepalen welke remschoenen set je nodig hebt is door de remtrommel na te meten (belangrijk hierbij is wel dat je zeker weet dat de remtrommel van Knott is). Lees hieronder welke maten je moet weten.

Welke maten moet ik meten van de Knott remtrommel?

BPW Remtrommel tbv S2005-7 200x50 inclusief compactlager 34/64/37 5x112 met lager diepte van 18 mm

Bepaal eenvoudig zelf welke Knott remschoenen set je nodig hebt door de onderstaande maten na te meten.

A: diepte Knott remtrommel

B: binnen diameter Knott remtrommel

Welke Knott remschoenen zijn er?

  • 160x35 Knott remschoenen (16-1365/1)

De 160x35 remschoenen set is geschikt voor remtrommels met een diepte van 35 mm en een binnendiameter van 160 mm. Deze afmeting wordt veel gebruikt bij de montage van relatief lichte geremde aanhangers.

  • 200x30 Knott remschoenen (20-963/1)

Deze 200x30 remtrommel is 20 mm smaller dan de meest gebruikte (200x50) remschoenen.

  • 200x50 Knott remschoenen

Dit is de meest voorkomende maatvoering bij Knott remtrommels. Dit betekent dat de diepte van de remtrommel 50 mm is en de binnen diameter van de remtrommel 200 mm. Voor deze maatvoering  bieden wij 3 verschillende uitvoeringen aan die allemaal passen in de trommel.

200x50 Knott remschoenen (20-2425/1).Dit is een standaard 200x50 Knott set. Deze set is geschikt wanneer je alleen de remschoenen zelf wilt vervangen.

200x50 Knott remschoenen (totaal pakket)Bij dit 200x50 totaal pakket zitten remschoenen, veren, spreidsloten, bouten/(flens)moeren & schroeven. Wij adviseren deze set als je de gehele remmerij wil vervangen.

200x50 Knott remschoenen met automatische afstelling. Deze 200x50 remschoenen stellen zichzelf af door de tijd. Normaal gesproken dienen remschoenen periodiek afgesteld te worden. Door een ingebouwd systeem is dat bij deze set niet nodig. Dit systeem stelt de schoenen zelf automatisch af.

  • 250x40 Knott remschoenen (25-2025)

De 250x40 Knott remtrommels worden gebruikt voor aanhangers boven de 2 ton. Als je een zware trailer hebt met Knott remvoering is de kans groot dat je deze remschoenen set nodig hebt.

  • 203,4x40 Knott remschoenen (Avonride)

Deze maat remschoenen wordt over het algemeen toegepast op Britse assen van Ifor Williams.

Instructievideo over het vervangen van Knott remschoenen 

Wil je zelf de Knott remschoenen gaan vervangen? Bekijk dan de onderstaande video om er achter te komen hoe je eenvoudig zelf de remvoering van je aanhanger vervangt.

Remschoenen Pega trailer

Pega maakt ook veel gebruik van Knott assen en dus ook van Knott remmen. Ook wanneer het waterdichte lagers heeft zijn de remschoenen gelijk aan andere assen. Je kan dus gewoon originele Knott remschoenen gebruiken. Door het gebruik in water en zeker in zout water hebben de stalen delen veel te lijden bij boottrailers. Dit geldt dus ook voor de assen en onderdelen van de Pega trailer. Laat regelmatig de remmen controleren of doe dit zelf aan de hand van bovenstaande video.