AL-KO remschoenen sets & toebehoren

AL-KO Remschoenen & toebehoren voor AL-KO assen. Direct uit voorraad leverbaar tegen scherpe prijzen.
Lees meer
Sorteer op:

ALKO remschoenen vervangen - groot assortiment en de goedkoopste in Europa - direct uit voorraad leverbaar - besteld eenvoudig en snel online

AL-KO remschoenen voor de aanhanger

Alle benodigde ALKO remvoeringen hebben wij direct uit voorraad leverbaar tegen scherpe prijzen. Voor een goede werking van de remmen is een goede remvoering noodzakelijk. Controleer dit ook periodiek door de remtrommel los te halen.

Welke ALKO remschoenen set heb ik nodig?

De AL-KO remschoenen zijn uiteraard nodig wanneer je ook een AL-KO as hebt. Dit kan je herkennen aan een typeplaatje van de as. Normaal gesproken zit er ook een type aanduiding aan de binnenzijde van de trommel. Als je weet dat het een Al-ko as is kan je ook de trommel opmeten om te weten welke remschoenen je nodig hebt.

Welke maten moet ik meten?

BPW Remtrommel tbv S2005-7 200x50 inclusief compactlager 34/64/37 5x112 met lager diepte van 18 mm

Controleer voor het bestellen van een set altijd de diameter van de remtrommel en de diepte van de remtrommel.

A: diepte remtrommel

B: binnen diameter remtrommel

  • 16-1637 Remschoenenset ( 160x35mm)

De set die je nodig hebt voor een remtrommel met een diameter van 16 cm en een diepte van 35mm. AL-KO nummer: 251635

  • 2035 remschoenenset ( 200x35mm)

De remschoenenset voor een remtrommel met een diameter van 20 cm en een diepte van 35 mm. Type: 2035/1220328

  • 2050-2051 remschoenenset ( 200x50mm)

De meest gebruikte remschoenenset voor alle trommels met een diameter van 20 cm en een diepte van 5 cm. Deze verkopen we in een originele set en ook in een alternatieve meer voordelige set. AL-KO nummer: 1213889/252050

  • 2360/2361 remschoenenset ( 230x60mm)

De remschoenenset voor de zware aanhangwagens tm 3500kg. Deze is geschikt voor een trommel met een diameter van 23 cm en een diepte van 6 cm. Wij hebben hier de originele AL-KO set voor of een meer voordelig alternatief.

AL-KO remschoenen vervangen instructievideo

Bekijk de onderstaande video om er achter te komen hoe je eenvoudig zelf de remvoering van je aanhanger vervangt:

AL-KO produceert meer dan een miljoen remschoenen per jaar

AL-KO remschoenen zijn direct uit voorraad leverbaar

Aanhangwagendirect heeft alle remschoenen direct uit voorraad leverbaar. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de remschoenen door ons te laten monteren. Wij hebben een BOVAG gecertificeerde werkplaats en verzorgen ook het onderhoud van alle aanhangwagens.

Ontwikkeling van remschoenen

Er zijn ook remschoenen van al-ko die automatisch worden afgesteld. Dit zorgt er voor dat je dit niet meer handmatig hoeft te doen en de remschoenen altijd worden bijgesteld na slijtage. Dit zorgt altijd voor een kortere remweg en optimale instelling. Je kan dit gebruiken in de bestaande remtrommels van al-ko van het type 2051 en 2361 vanaf 1999.

Er wordt door fabrikanten ook veel geëxperimenteerd met remschijven. Dit hydraulische remsysteem is vergelijkbaar met moderne auto's en ook erg effectief. Uit kosten overwegingen wordt hier door fabrikanten weinig tot geen gebruik van gemaakt. Men blijft de Al-ko remtrommels met remschoenen prefereren boven het duurdere remschijven alternatief.