ALKO remschoenen

AL-KO Remschoenen voor AL-KO assen. Check de afmeting van de trommel en bepaal welke remschoenen je nodig hebt. Direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Bestseller
181,95

150,37 excl. BTW

Bestseller
74,95 62,95

52,02 excl. BTW

Superdeal
167,95

138,80 excl. BTW

ALKO remschoenen voor de aanhanger

Alle benodigde ALKO remschoenen hebben wij direct uit voorraad leverbaar en eenvoudig online te bestellen. Bestel je de remschoenen op een werkdag? Dan heb je ze de volgende dag al in huis. Voor een goede werking van de trommelremmen zijn remschoenen met voldoende voering noodzakelijk. Controleer dit ook periodiek door de alko remtrommel los te halen en de remvoering te controleren.

Welke ALKO remschoenen set heb ik nodig?

De ALKO remschoenen zijn uiteraard nodig wanneer je ook een ALKO as hebt. Dit kan je herkennen aan een typeplaatje van de as. Normaal gesproken zit er ook een type aanduiding aan de binnenzijde van de trommel. Als je weet dat het een Alko as is kan je ook de trommel opmeten om te weten welke remschoenen je nodig hebt.

ALKO produceert meer dan een miljoen remschoenen per jaar

Welke maten moet ik meten van de Alko Trommel?

BPW Remtrommel tbv S2005-7 200x50 inclusief compactlager 34/64/37 5x112 met lager diepte van 18 mm

Controleer voor het bestellen van een set altijd de diameter van de remtrommel en de diepte van de remtrommel.

A: diepte remtrommel

B: binnen diameter remtrommel

Welke soorten Alko remschoenen zijn er?

  • Alko 16-1637 Remschoenen ( 160x35mm)

De set die je nodig hebt voor een remtrommel met een diameter van 16 cm en een diepte van 35mm. AL-KO nummer: 251635

  • Alko 2035 remschoenen ( 200x35mm)

De remschoenenset voor een remtrommel met een diameter van 20 cm en een diepte van 35 mm. Type: 2035/1220328

  • Alko 2050-2051 remschoenen ( 200x50mm)

De meest gebruikte remschoenen voor alle trommels met een diameter van 20 cm en een diepte van 5 cm. Deze verkopen we in een originele set en ook in een alternatieve meer voordelige set. AL-KO nummer: 1213889/252050

  • Alko 2360/2361 remschoenenset ( 230x60mm)

De remschoenen voor de zware aanhangwagens tm 3500kg. Deze is geschikt voor een trommel met een diameter van 23 cm en een diepte van 6 cm. Wij hebben hier de originele AL-KO set voor of een meer voordelig alternatief.

Video over het vervangen van AL-KO remschoenen 

Wil je in een handige video bekijken hoe je de Alko remschoenen vervangt? Bekijk dan de onderstaande video. Je kan natuurlijk ook altijd een expert inschakelen om het onderhoud voor je uit te voeren. Wij hebben ook een volledig ingerichte werkplaats om alle werkzaamheden uit te voeren aan het alko onderstel.

ALKO remschoenen zijn direct uit voorraad leverbaar

Aanhangwagendirect heeft alle ALKO remschoenen direct uit voorraad leverbaar. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de remschoenen door ons te laten monteren. Wij hebben een BOVAG gecertificeerde werkplaats en verzorgen ook het onderhoud van alle aanhangwagens met een ALKO onderstel.

ALKO remschoenen afstellen

Periodiek moeten remschoenen altijd worden afgesteld. Je kan dit doen met de nastelschroef aan de achterzijde van de remtrommel. Er zijn ook remschoenen van alko die automatisch worden afgesteld. Dit zorgt er voor dat je dit niet meer handmatig hoeft te doen en de remschoenen altijd worden bijgesteld na slijtage. Dit zorgt altijd voor een kortere remweg en optimale instelling. Je kan dit gebruiken in de bestaande remtrommels van ALKO van het type 2051 en 2361 vanaf 1999.

Er wordt door fabrikanten ook veel geëxperimenteerd met remschijven. Dit hydraulische remsysteem is vergelijkbaar met moderne auto's en ook erg effectief. Uit kosten overwegingen wordt hier door fabrikanten weinig tot geen gebruik van gemaakt. Men blijft de ALKO remtrommels met remschoenen prefereren boven het duurdere remschijven alternatief.

AL-KO staat wereldwijd voor kwaliteit en veiligheid.


Om deze reden vertrouwen toonaangevende fabrikanten van vrijetijdsvoertuigen, bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens op onze producten. Ook onze eindklanten vertrouwen het hoge kwaliteits- en veiligheidsniveau van AL-KO producten. Daarom is het gebruik van originele vervangingsonderdelen een belangrijk aspect voor een optimale veiligheid van de voertuigen van uw klanten.

Zoals bekend komen er steeds weer imitatie onderdelen van verschillende fabrikanten op de markt. Het resultaat van onze laatste controle en onderzoek toont echter duidelijke kwaliteitsverschillen aan: de imitatie onderdelen zijn gevoeliger voor corrosie, wat de veiligheid van uw klanten op de weg in gevaar brengt.

Na 24 uur in de zoutnevelkamer (Votsch VSC 450) waren er sterke sporen van roest in testmonster 1 en gedeeltelijke roestvorming in testmonster 2 (zie afbeelding) aanwezig. De AL-KO-serie 2051 remschoenen doorstonden de test zonder zichtbare roestsporen.