Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  AL-KO disselsloten en koppelingssloten

  Een alko disselslot kopen? Wij hebben een ruim assortiment van originele (SCM gekeurde) alko disselsloten. Perfect om diefstal van jouw aanhanger of caravan te voorkomen. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  20 Producten
  Safety - AK161 & AK270

  Deliverytime

  159,95
  Bekijken
  Safety - AL-KO AK161 & AK270 - SCM

  Deliverytime

  189,95
  Bekijken
  Safety compact disselslot AKS1300

  Deliverytime

  Type B Fixed Lock - SCM - 2x horizontaal M12

  Deliverytime

  127,95
  Bekijken
  A60 Fixed Lock - SCM - 2x verticaal M12

  Deliverytime

  127,95
  Bekijken
  AK351 Fixed Lock - SCM - 2x horizontaal M16

  Deliverytime

  129,95
  Bekijken
  AK301 Fixed Lock - SCM - 2x horizontaal M12

  Deliverytime

  129,95
  Bekijken
  Trekhaak Safetybal

  Deliverytime

  Een alko disselslot kopen

  Ben je op zoek naar een geschikt alko disselslot voor een aanhangwagen of caravan? Met een alko disselslot aanhanger voorkom je dat mensen jouw caravan of aanhangwagen ongewenst aan of af kunnen koppelen. Een disselslot alko heb je in verschillende typen verkrijgbaar. Wij hebben een ruim assortiment alko disselsloten. Zoek je een alko 1300 disselslot of alko 3004 disselslot? Dan is een DoubleLock Compact Eagle alko disselslot een goede keus. Daarnaast kan je dit alko disselslot zowel aangekoppeld als ontkoppeld gebruiken.

   

  Onze assortiment alko disselslot

  • Safety
  • Safety Premium
  • Safety Compact
  • Universel AL-KO koppelingssloten
  • SCM gekeurde onderbouw sloten
  • Steeksloten (met safetyball)

   

  DoubleLock Compact Eagle alko disselslot

  De DoubleLock Compact Eagle disselslot is 1 van de meest gangbare en populaire alko disselsloten. De Compact Eagle disselslot is uitsluitend geschikt voor alko koppelingen. Deze kun je dus bijvoorbeeld niet gebruiken voor een Winterhoff koppeling. Dit disselslot dien je aan de voorkant van het handvat van een geremde alko koppeling te monteren. Dit type disselslot is onder andere geschikt voor een alko 1300 disselslot of alko 3004 disselslot, maar ook voor de volgende alko koppelingen: AK10, AK300, AK160-A, AK160-B, AKS160 en AKS2004.  Let wel op dat dit disselslot niet geschikt is voor ongeremde koppelingen en niet passend is op AK161 en AK270.     

                                                          

  Waar moet je rekening mee houden met het kopen van een disselslot aanhanger?

  Het is belangrijk rekening te houden met de volgende aspecten:

  • Het type koppeling: Niet elk alko disselslot is schikt voor alle alko koppelingen. Kijk dus altijd goed naar het type koppeling dat je bezit. Het type staat vaak op de bovenkant van de koppeling ingraveert of aan de zijkant van de koppeling. Daarnaast is het verstand ook altijd te checken of je een geremde of ongeremde koppeling bezit. Vaak wordt er op de productbeschrijving vermeld als een disselslot geschikt is voor een ongeremde of ongeremde koppeling.
  • Alko disselslot voor de verzekering: Ons assortiment disselslot alko bestaat uit onverzekerde sloten en uit disselsloten die niet verzekerd zijn. Wanneer je een alko disselslot koopt die SCM gekeurd is, dekt de verzekering de schade als jouw aanhanger gestolen wordt. SCM staat voor: Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Dit is een instituut die SCM-certificaten mag afgeven. In ons assortiment kun je SCM gekeurde disselsloten herkennen aan de oranje driehoek.
  • Een safety ball: Bij een disselslot alko is het een aanrader deze te voorzien van een extra veiligheidsmaatregel. Deze kunststof kogel kan je gebruiken voor overdeksloten om ontkoppelen te blokkeren. Ze worden vaak gebruikt bij het parkeren van de aanhanger. Daarnaast zorgt een safety ball voor opvulling van je alko koppeling zodat dieven geen haak in je koppeling kunnen plaatsen en zo je aanhangwagen of caravan meenemen.

   

  Onderhoud je disselslot goed

  Voor en optimale werking van je alko disselslot, raden wij deze regelmatig in te smeren met WD40. Disselsloten en overige sloten zijn vaak erg lichtgevoelig. Door regelmatig smeren zorg je er voor dat je disselslot soepel blijft werken. Daarnaast verdrijft WD40 vocht en maakt het stroef lopende onderdelen weer gangbaar. En als klap op de vuurpijl zorgt WD40 er voor dat je disselslot alko ook nog eens veel langer meegaat! Kortom, een goede en kleine investering voor langdurig gebruik.

   

  Bekijk ook onze wielklemmen en kettingsloten

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking