• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Geremde torsie assen van AL-KO

   Altijd de juiste geremde ALKO as - groot assortiment en voordelig - leveren en afhalen mogelijk - Voordelig online bestellen. Toon meer

   Merken

   Capaciteit

   Steekmaat

   Prijs

   -
   28 Producten

   Geremde ALKO assen

   AL-KO is een van de grootste as producenten van Europa. Al-KO bouwt kwalitatief hoogstaande assen van de beste materialen. Niet voor niets dat een aanzienlijk deel van aanhanger producten gebruik maakt van AL-KO onderdelen. Ook de assen van BPW worden tegenwoordig door AL-KO geproduceerd. De meeste assen kunnen wij uit voorraad leveren en worden dan ook binnen drie werkdagen op het gewenste adres geleverd. Voor de minder gangbare en maatwerk assen verschillen de levertijden. Neem voor exacte levertijden contact op met onze klantenservice.

   Wat moet je weten bij het vervangen van Alko assen?

   Wij hebben bijna alle Alko assen beschikbaar. Voor alle maten kun jij bij ons terecht. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten bij het vervangen van jouw Alko assen. Denk bijvoorbeeld aan de pad- en flensmaat. De padmaat weet je door de afstand hart op hart van de bevestigingsgaten op te meten. De flensmeet wordt gemeten tussen de beide buitenzijdes van de remtrommel, dit is exclusief de wielbouten en naafdop. Daarnaast moet je de steekmaat van je Alko assen weten. Als laatste is het benodigde draagvermogen erg belangrijk. Draagvermogens van geremde aanhanger assen variëren tussen de 750 en 1800 kg. Meestal staat alle informatie op het typeplaatje van de as. Meer informatie over het opmeten van je Alko assen vind je hier. Om alles nog even op een rijtje te zetten: 

   • Stap 1. Meet de padmaat: afstand hart op hart bevestigingsbouten
   • Stap 2. Meet de flensmaat: afstand tussen beide buitenzijdes, exclusief wielbouten en naafdop
   • Stap 3. Meet de steekmaat: afstand tussen de boutgaten van de velg
   • Stap 4. Kom achter het draagvermogen

   Alko assen repareren/vervangen

   Het komt wel eens voor dat er iets specifieks kapot gaat aan de AL-KO assen. Dan is het de vraag of je nu de gehele as gaat vervangen of dat je iets specifieks gaat repareren. Het komt namelijk wel eens voor dat bijvoorbeeld de zwenkarm van de Alko assen kapot gaat. Dit zie je als je wielen van de as demonteert en de hoek van de as opmeet. Is deze kleiner dan 20 graden, dan is de as krom. Wij adviseren eigenlijk altijd om compleet nieuwe Alko geremde assen aan te schaffen. Omdat je meestal even veel kwijt bent aan het repareren van de assen als bij aanschaf van een nieuwe. Ook is het beter om een nieuwe as te kopen. Tweedehands is wellicht goedkoper, maar gaan ook minder lang mee en hebben geen garantie. De AL-KO aanhanger assen die jij bij ons koopt hebben garantie daarentegen. Wij kunnen, door de grote omloopsnelheid, de AL-KO assen zeer voordelig aanbieden. Vaak kunnen we deze direct uit voorraad leveren!

   Persoonlijk advies bij het selecteren van de juiste as

   Wij geven uiteraard vaak persoonlijk advies aan onze klanten. Dit vinden wij bij Aanhangwagendirect erg belangrijk. Ook bij de Alko aanhanger assen geven wij vaak advies op maat. Omdat er vaak nog onduidelijkheden zijn over het opmeten van de assen. We hebben daarnaast erg veel verschillende AL-KO assen prijzen, soms ben je het overzicht even kwijt. Daarvoor zijn wij! Heb jij na het lezen van de bovenstaande tekst nog vragen over de Alko assen of andere belangrijke vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zullen dan samen met jou naar de juiste Alko assen zoeken.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking