Groene elastische wijdmazige aanhangernetten

Aanhangwagen groene maasnetten van soepele dubbel geweven PP kwaliteit. Blijvend soepel elastisch materiaal en Premium kwaliteit. TIP: Kies altijd een net welke minimaal 50cm groter is dan de bakmaat.
Lees meer
Sorteren op:

Wijdmazig Aanhangernet van soepel dubbel geweven Polypropyleen.

Dit aanhangernet blijft soepel door de UV bescherming. Premium kwaliteit netten in een groot aantal afmetingen die wij in eigen beheer laten produceren. Wij hebben meer dan 1000 netten direct uit voorraad leverbaar. Standaard allemaal voorzien van elastiek rondom het net.

Groen wijdmazig elastisch aanhangernet 

Al deze groene aanhangernetten hebben een maaswijdte van 45 mm, zijn dubbel geweven en hebben dus geen last van knopen.

Het aanhangernet is wijdmazig en gemaakt van Polypropyleen materiaal wat UV bestendig is en dus jarenlang mee gaat. De versterkte zoom randen met bevestigingsogen zijn reeds voorzien van een elastisch koord welke dus makkelijk te bevestigen is aan de haken van de aanhanger.

Tip: Kies altijd een afmeting die 30 tot 50 cm breder en langer is dan de aanhanger omdat het elastisch materiaal betreft en je soms ook een hogere lading vervoert.

Welke maat aanhangernet  moet ik kiezen?

Het is uiteraard afhankelijk van het gebruik. Vervoer je ook wel lading die uitsteekt? Dan is een grotere afmeting onontbeerlijk. Omdat het materiaal elastisch is adviseren wij altijd een groter net welke 30-50 cm langer en breder is dan de laadbak van je trailer. Hierdoor zal het net het gehele oppervlak van de laadbak afdekken (ook bij hoge lading) en het zorgt er voor dat het net met het elastiek goed op te spannen is op de bindhaken van de aanhanger.

Een aanhanger net is wettelijk verplicht

Om op de openbare weg te mogen rijden is het verplicht de lading goed af te dekken. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je lading goed beschermd blijft tijdens het vervoeren. Daarom is de kwaliteit en duurzaamheid van het net ook zo belangrijk. De aanhangernetten die wij verkopen zijn geschikt voor professioneel gebruik. Wij prijzen ons gelukkig dat wij veel bedrijven uit de infratechniek en hoveniers tot onze klanten mogen rekenen.

Voordelen van een wijdmazig aanhangernet

Het groene aanhangernet wordt gemaakt van een sterk PP (polypropyleen) materiaal (200 gr m²). De netten worden dubbel geweven. Het groene maasnet heeft een 45 mm maaswijdte en rondom het aanhangernet  loopt een elastiek waardoor je het net gemakkelijk vast kan zetten aan de aanhangwagen. Doordat onze netten worden gemaakt van het PP materiaal zijn deze bestendig tegen UV straling en zodoende geschikt voor jarenlang gebruik.

Flexibel aanhangernet (wijdmazig)

Door gebruik te maken van het PP materiaal voor onze wijdmazige netten blijven de netten ten allen tijde soepel. De netten worden dubbel geweven. Doordat de netten dubbel geweven worden raken deze nooit in de knoop. Je kan dus ten alle tijden het net meteen gebruiken. Ook hoef je hem niet voorzichtig op te vouwen. Het elastisch karakter van het net maakt het zeer geschikt voor het afdekken van lading als bijvoorbeeld bouwmateriaal.

Polypropyleen materiaal

Het PP (polypropyleen) is een sterk en flexibel materiaal. De netten zijn geschikt voor professioneel gebruik omdat het soepel blijft, ook bij langdurig gebruik. Het polypropyleen materiaal is UV bestendig, dit zorgt ervoor dat al onze netten niet beschadigd kunnen worden door de zon. Een aanhangernet wijdmazig heeft hierdoor dus ook geen last van kleurverlies en slijtage zoals bij andere netten wel het geval is.

Aanhanger maasnet met elastiek

Onze netten hebben wij standaard voorzien van een elastisch koord die rond het net loopt waardoor je gemakkelijk en snel het net vast kan zetten aan de bindhaken. Je kan het aanhanger maasnet op deze manier volledig en strak over de laadbak heen spannen. 

Dit zijn alle voordelen van onze maasnetten nog eens op een rij

  • Elastiek rondom
  • UV bestendig
  • 1 jaar garantie
  • Dubbel geweven
  • Sterk rand touw
  • Flexibel

Wetgeving lading zekeren

Om een lading te mogen voeren is het zekeren van de lading verplicht. Sinds 1 januari 2007 is het verplicht een aanhanger maasnet of gaasnet te gebruiken wanneer je een losse lading vervoert. Natuurlijk mag dit ook met een afdekzeil. 

Wanneer je grote objecten vervoerd zoals bijvoorbeeld een bank dan is een net niet verplicht. Natuurlijk is het vastzetten wel verplicht maar dan kan je dit ook doen met een spanband of hijsband.

Het belangrijkste bij het zekeren van een lading is dat deze zodanig is vastgezet dat de beweging minimaal is. Voor de zekerheid een aanhangernet wijdmazig voeren is nooit overbodig. 

Een aanhangernet kopen

Aanhangwagendirect biedt een groot assortiment afmetingen maasnetten aan. Allemaal van premium kwaliteit en direct uit voorraad leverbaar. Eenvoudig online bestellen en wanneer op een werkdag voor 18.00 uur besteld= morgen in huis. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met onze klantenservice.