• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   BPW

   Kennismaken met BPW Sinds 1898 ontwikkelt en produceert BPW onderstelsystemen en trailerassen in het hoofdkantoor in Wiehl, bij Keulen. De betrouwbare, duurzame en bijzonder onderhoudsvriendelijke trailerassen en onderstelsystemen van BPW worden over de hele wereld ingezet. De totale productie van de BPW Group in 2019 bedroeg bijna 466.000 assen. Toon meer

   Merken

   Capaciteit

   Steekmaat

   Prijs

   -
   120 Producten
   200x50 - S 2005-7 RASK

   Deliverytime

   200x50 - 5x112 - S2005-7

   200x50 - 5x112 - S2005-7

   Origineel BPW - inclusief compactlager en flensm...

   Deliverytime

   149,95
   Bekijken
   Oplooprem ZAF 3,5-3 - incl. neuswielconsole

   Deliverytime

   689,00
   Bekijken

   Kennismaken met BPW

   Sinds 1898 ontwikkelt en produceert BPW onderstelsystemen en trailerassen in het hoofdkantoor in Wiehl, bij Keulen. De betrouwbare, duurzame en bijzonder onderhoudsvriendelijke trailerassen en onderstelsystemen van BPW worden over de hele wereld ingezet. De totale productie van de BPW Group in 2019 bedroeg bijna 466.000 assen.

   Door zijn innovatiekracht heeft het bedrijf een continue groei kunnen realiseren en wordt het nu wereldwijd beschouwd als betrouwbare partner. In 2020 werd BPW voor de veertiende keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Merk’ in de categorie ‘Trailer Assen’. Wij zijn daarom ook heel trots dat wij producten van BPW aan kunnen bieden aan onze klanten.

   Deel BPW overgenomen door AL-KO (DexKo Global)

   DexKo Global, een wereldleider in hoogtechnologische loopwerktechnologie en chassisassemblages en aanverwante componenten, heeft de activiteiten van AL-KO Vehicle Technology uitgebreid door de overname van BPW Fahrzeugtechnik, een volledige dochteronderneming van BPW Bergische Achsen KG en gevestigd in Paderborn, Noordrijn-Westfalen. De transactie werd op 28 februari 2017 afgerond. De focus van BPW Fahrzeugtechnik ligt op de ontwikkeling en productie van onderstel voor opleggers in het lage aslastbereik. Het bedrijf is een gevestigde fabrikant van hoogwaardig en betrouwbare loopwerkproducten.

   In ons assortiment zijn de assen van BPW aangepast door deze overname. Op de assen staat nu in plaats van het BPW logo, het logo van AL-KO. De BPW assen krijgen momenteel zowel een AL-KO als een BPW nummer.

   Ons assortiment van BPW

   Het assortiment van ons qua BPW producten bestaat uit remtoebehoren. Hieronder staan een paar voorbeelden van producten die wij verkopen:

   • Oploopremmen
   • Assen
   • Remtrommels
   • Remschoenen
   • Remkabels

   Oploopremmen

   In ons assortiment hebben wij 10 verschillende oploopremmen. Het trekvermogen van de oploopremmen verschilt van 750 tot 3500 kg. Alle aanhangers die zwaarder zijn dan 750 kg zijn geremd en beschikken over een oplooprem. De BPW oplooprem zorgt ervoor dat je met een zwaar beladen aanhanger veilig onderweg bent. De oploopremmen van BPW wordt veel gebruikt in de af montage van aanhangwagens en is een van de meest betrouwbare merken. Een BPW oplooprem zorgt ervoor dat de aanhanger gaat remmen als deze op het trekkende voertuig inloopt. Als er geremd word door de aanhanger gebeurd dit. De oploopremdemper vangt als eerste de druk op. De oploopremdemper zorgt ervoor dat de trailer gelijkmatig wordt afgeremd. Hierdoor wordt de trekstang door de remmende werking naar achteren geduwd. Met een overbreng hevel wordt de duwende kracht omgezet in een trekkende kracht en daardoor worden er via de remstang/remgarnituur de remkabels aangetrokken. De remkabels brengen dan de trekkende kracht over op de wielremmen

   Assen

   In ons assortiment hebben wij 30 assen van BPW, dit zijn allemaal geremde assen. Het draagvermogen van de assen is 750 tot 1800 kg. Het gebeurt wel eens dat de zwenkarm van BPW assen aanhanger kapot zijn. Als je de wielen van de as demonteert kan je dit goed zien. Je meet dan de hoek van as, wanneer deze hoek minder dan 20 graden is, dan is de as krom. Wanneer het mogelijk is een as te repareren zijn de kosten vaak net zo hoog als van het vervangen van de complete as voor de aanhanger. Door de grote omloopsnelheid kunnen wij de KNOTT en BPW assen aanhanger zeer voordelig aanbieden. Zo krijg je een BPW assen oplegger van een premium merk voor een scherpe prijs direct vanuit voorraad geleverd. Wij adviseren om geen tweedehands assen te kopen, deze zijn vaak beschadigd. Het is beter om een nieuwe as te kopen, deze zijn over het algemeen maar iets duurder dan tweedehands assen. Het voordeel van een nieuwe as is dat je er garantie op hebt en er zeker van kan zijn dat alles naar behoren zal gaan werken. Ook is het vaak lastig om een tweedehands as te vinden die precies dezelfde padmaat, steekmaat en flensmaat heeft als jouw huidige BPW as.

   Remtrommels

   BPW is inmiddels overgenomen door AL-KO als merk, in het verleden zijn er zeer veel assen van BPW verkocht en dus ook BPW remtrommels. De meest gebruikte remtrommels hebben wij natuurlijk in ons assortiment. In totaal zijn dat zeven remtrommels van BPW. Wanneer je de diepte en diameter van de remtrommel opmeet, dan weet je welke trommel je nodig hebt. Ook nog van belang is het bepalen van welke lagers er op de trommel zitten. Wij verkopen ook remtrommels exclusief de lagers. Deze kan je er dan zelf in persen of kiezen voor een trommel met geïntegreerde lagers.

   Remschoenen

   BPW remvoeringen, ook wel beter bekend als BPW remschoenen aanhanger, worden tijdens het remmen tegen de binnenkant van de remtrommels gedrukt, waardoor het wiel wordt afgeremd. De BPW remvoeringen worden door de veren in de juiste positie gehouden. Als eerste de trekveren, die horizontaal tussen de BPW remschoen aanhanger zitten. Deze zorgen ervoor dat de BPW remschoenen terug in neutrale positie komen nadat je geremd hebt. Ook heb je dan nog een borgveer die verticaal door het wiel zit, deze zorgt ervoor dat de BPW remvoering tegen het ankerplaat bevestigd blijft. Een complete BPW remschoenen set bevat alle slijtage rem onderdelen van een wielrem. Wij hebben een mooi assortiment van verschillende BPW remschoenen aanhanger.

   Vragen over onze BPW producten?

   Wil jij meer informatie over onze BPW producten? Of weet je niet zeker welke afmetingen je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder doormiddel van een advies op maat.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking