Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hella

  Hella Hella is een beursgenoteerd familiebedrijf die zich specialiseert in innovatieve verlichtingssystemen en voertuigelektronica. Dit doen zij al sinds de start van ‘Westfälische Metall-Industrie Aktien-Gesellschaft’ dat opgericht werd in 1899 door Mr. Sally Windmüller. Dit bedrijf begon met het maken van koplampen, claxons en accessoires Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  9 Producten
  Hella 4 kamer achterlicht links

  Deliverytime

  Hella 3 kamer achterlicht links

  Deliverytime

  Hella 3 kamer achterlicht rechts

  Deliverytime

  Hella 4 kamer achterlicht rechts

  Deliverytime

  Hella 3 kamer achterlicht links

  Deliverytime

  Hella 3 kamer achterlicht rechts

  Deliverytime

  Hella breedtelicht - rood/wit

  Deliverytime

  Hella

  Hella is een beursgenoteerd familiebedrijf die zich specialiseert in innovatieve verlichtingssystemen en voertuigelektronica. Dit doen zij al sinds de start van ‘Westfälische Metall-Industrie Aktien-Gesellschaft’ dat opgericht werd in 1899 door Mr. Sally Windmüller. Dit bedrijf begon met het maken van koplampen, claxons en accessoires voor fietsen, rijtuigen en auto’s.

   

  In 1908 kwam de naam Hella tevoorschijn en tot op de dag van vandaag weet niemand precies hoe deze ontstaan is. Het meest geloofwaardige verhaal is dat de naam Hella door Windmüller zelf bedacht is ter ere van de bijnaam van zijn vrouw Helena. In 1908 werd ook het eerste uitstekende productontwerp bedacht, dit was een acetyleen lamp met een lens die met zulke precisie gemaakt moest worden en die precisie was nooit bereikt door metalen reflectoren.

   

  In 1936 levert Hella koplampen voor het allereerste prototype Volkswagen. In 1945 hebben ze door de oorlog nog maar 45 werknemers in hun bedrijf maar er wordt in 1951 al een eerste dochteronderneming gestart in Duitsland en 10 jaar later breken ze wereldwijd door. In 1976 wordt daarom ook het Nederlandse bedrijf Sluyter, die al exclusief importeur is van Hella producten, onderdeel van het Hella concern. In 2002 bestaat Sluyter 100 jaar en wordt de naam veranderd naar Hella BV. In 2014 fuseren Hella nv/sa en Hella BV en worden Hella Benelux BV.

  Vragen over Hella verlichting

  In ons assortiment hebben wij achterlichten en breedtelichten van Hella. Heb jij hier nog vragen over? Of weet je niet precies welke je moet hebben? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zullen jouw vragen beantwoorden en helpen jou met je keuze.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking