• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Bas - Maandag 30 April 2024

      De drie verschillende De Haan sluitingen

      De Haan metaaltechniek biedt drie verschillende sluitingen aan. Van de elegante vlindersloten tot de robuuste T-sluitingen, elke soort sluiting heeft zijn unieke kenmerken en toepassingen. In dit blog nemen we je mee in de drie verschillende soorten sluitingen die een cruciale rol spelen in het beveiligen van je waardevolle bezittingen. We beginnen met het vlinderslot, ook bekend als cilinderslot, dat zijn naam dankt aan de vlindervormige sluiting. Vervolgens verkennen we de spansluiting, een eenvoudig, maar effectief mechanisme. Tot slot behandelen we de T-sluiting, een sluiting met een extra beveiliging laag door de mogelijkheid tot het toevoegen van een hangslot, waardoor het de veiligste optie is van de drie. Samen bieden deze sluitingen een breed scala aan oplossingen voor het veilig vergrendelen van bijna elk object, van disselkisten tot persoonlijke kluizen. Laten we dieper ingaan op wat elk type sluiting uniek maakt en waarom je voor een bepaalde sluiting zou kunnen kiezen.


      Vlinderslot

      De Haan - los vlinderslot

      Een vlinderslot, ook wel bekend als een cilinderslot, is een type slot dat veel wordt gebruikt. Het heeft zijn naam te danken aan de vorm van de sluiting, deze heeft veel weg van een vlinder.
      Het mechanisme van een vlinderslot bestaat uit een cilinder die het slotmechanisme draait wanneer de juiste sleutel wordt ingevoegd. Dit zal dan de disselkist ontgrendelen.
      Vlindersloten zijn populair vanwege hun beveiliging en gebruiksgemak. Ze zijn relatief moeilijk te kraken zonder de juiste sleutel, waardoor ze effectief zijn als beveiligingsmaatregel. Bovendien zijn ze ook nog eens gemakkelijk te installeren en te gebruiken.


      Spansluiting

      Een spansluiting is een mechanisme dat wordt gebruikt om twee delen van een object stevig tegen elkaar te trekken en te vergrendelen. In het geval van een disselkist trekt het de deksel stevig tegen de kist. Op het moment dat de spansluiting is gesloten is het mogelijk om hier een hangslot aan te bevestigen zodat de kist met een sleutel kan worden vergrendeld.
      Spansluitingen zijn populair vanwege hun betrouwbaarheid en eenvoudige bediening. Ze bieden een snelle en gemakkelijke manier om objecten veilig te vergrendelen, wat handig is in situaties waarbij regelmatig openen en sluiten nodig is.
      Als je de keuze maakt voor een disselkist met een spansluiting zit een hangslot hier niet bij inbegrepen, deze kun je er los bij bestellen, kijk hier voor ons assortiment aan hangsloten.

      De Haan - losse spansluiting

      T-sluiting

      Een T-sluiting is een type bevestigingsmechanisme dat wordt gebruikt om twee elementen (de deksel en de kist) samen te voegen.
      Het basis ontwerp van een T-sluiting bestaat uit een T-vormig stuk dat is ingebouwd in de sluiting, dit T-vormige stuk kan uit de sluiting gehaald worden, waarna je de kist makkelijk kan openen door het T-vormige stuk te draaien.
      Bij deze sluiting is ook een cilinderslot inbegrepen voor extra beveiliging van de kist, hierdoor kan de kist met een sleutel op slot worden gedraaid, daarnaast is het ook nog mogelijk om een extra hangslot toe te voegen, dit maakt het de veiligste keuze van de 3 verschillende sluitingen.
      De voordelen die een T-sluiting bieden zijn: eenvoudige installatie, stevige bevestiging en de sterke beveiliging.

      De Haan - losse t-sluiting deksel

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking