Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Karel Sinagl - Woensdag 7 Maart 2022

  Aanhangers vergelijken - Wat is de beste plateauwagen voor mij?

  Wanneer je een nieuwe plateauwagen gaat aanschaffen wil je weten wat er allemaal te koop is en wat de verschillen zijn. Wat zijn de onderscheidende product specificaties van de merken aanhangers en welke uitvoering is het meest geschikt voor mijn toepassing in gebruik?

  Wat is de beste plateauwagen voor mij?

  Aanhangwagendirect heeft een groot aanbod aanhangwagens en dus ook plateauwagens van verschillende fabrikanten. Dit uitgebalanceerde aanbod is een samenstelling van alle uitvoeringen aanhangwagens die uitblinken in prijs kwaliteit verhouding. Door grootschalige inkoop kunnen wij alle aanhangers voordelig maar met compleet service pakket en accessores door de gehele Benelux leveren. Maar welke aanhanger is het meest geschikt voor jou specifieke toepassing? We leggen in verschillende Youtube video's uit wat de merken onderscheid en wat verschillen zijn tussen diverse uitvoeringen. Zo kom je beslagen ten ijs als je een keuze wil maken voor de aanschaf van een nieuwe aanhanger.

  Hulco VS Eduard plateauwagen

  Wanneer je een plateauwagen gaat vergelijken op merk zijn er een aantal aandachtspunten waar je op kan letten om te bepalen welk merk en uitvoering het beste aan je verwachtingen voldoet. In dit voorbeeld vergelijken we de plateauwagen van Eduard met een Hulco plateauwagen. Hulco staat bekend als een zware degelijke aanhanger. Dit is ook het eerste wat opvalt wanneer je het chassis bekijkt. Veel dwarsliggers en kruisverbanden van kokerprofielen. Dit is de basis van de aanhanger en met de productie lijn Hulco plateauwagens heeft Anssems duidelijk gekozen voor een heavy duty aanhanger voor intensief gebruik. Eduard scoort hoog in een efficiënt hoog netto laadvermogen en uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

  Persoonlijke keuze

  Deze plateauwagen heeft dan ook een hoger eigen gewicht waardoor het toegestane netto laadvermogen wel lager is dan bijvoorbeeld bij de Eduard aanhanger. Dit is een persoonlijke keuze en maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Beide aanhangwagens gebruiken een remsysteem van een toonaangevende producent. Zowel Knott als Al-ko zijn twee beeldbepalende merken voor de plateauwagen. Gezamenlijk zijn 95% van alle nieuwe aanhangers uitgerust met deze twee merken. Kwalitatief doen deze niet voor elkaar onder en valt dan ook geen duidelijk onderscheid over aan te geven. Het hang en sluitwerk van beide plateauwagens zijn voorzien van spansluitingen op de aluminium borden. Bij hulco is de plateauwagen voorzien van extra lange strippen die over de zijborden heen vallen.

  Aanhangwagendirect is zowel voor Eduard als Hulco een preferred dealer in Nederland

  De Eduard plateauwagen heeft het meeste bindhaken in de laadbak en ook nog touwhaken aan de buitenzijde. Beide aanhangers beschikken over Aspock verlichting waarbij de Hulco nog wel voorzien is van mooie geïntegreerde zijmarkeringslampen in het chassis welke beschadigingen van het kapje kan voorkomen. De Hulco beschikt nog over twee kokerprofielen waar het achterbord op kan rusten waardoor je hier een extra werkblad mee creëert. 

  Samengevat:

  HULCOEDUARD
  Extra zwaar uitgevoerd ChassisHoog netto toegestaan laadvermogen
  Al-ko onderstelKnott of Al-ko onderstel (afhankelijk van gewicht)
  Standaard extra verlichting aan zijkantmakkelijk extra verlichting op aan te sluiten
  Achterbord ondersteuningMeer bindhaken en touwhaken
  Mogelijkheid om rijplaten achteraf toe te voegenVeel extra opties als huiven of opzetborden

   

  Check onze actuele voorraad aanhangers.

   

  BLOG

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking