Een GPS tracker, hoe werkt dat precies?

Een GPS tracker, hoe werkt dat precies?

Een GPS tracker is een uitkomst om je mobiele kostbaarheden te kunnen volgen. Je kan er geen diefstal mee voorkomen maar je zorgt er wel voor dat je de boot, auto, motor, caravan of aanhanger wel weer terug kan vinden. Vaak is het ook een vereiste voor de verzekering of levert het je zelfs een korting op voor de diefstalverzekering.

Bart gebruikt de GPS tracker om zijn sloep te beveiligen. Zowel op de trailer als op de vaste ligplaats.

 

Een GPS tracker op accu zonder abonnement

GPSEen GPS tracker geeft de locatie weer van de zender. Vaak moet je de trackers herhaaldelijk opladen en zit je ook vaak vast aan abonnementen op de SIM actief te houden. Wij hebben nu een tracker gevonden die waterdicht is en op accu wel 4 jaar kan meegaan.

 

Hoe werkt een GPS tracker?

GPS staat voor Global positioning system. Dit is een systeem wat op basis van satellieten de positie bepaald en dit met de GPS tracker met een SIM doorgeeft aan de ontvanger. De SIM is hetzelfde als in je telefoon zit. GPS trackers werken vaak met een software of APP die je in staat stelt de locatie te volgen waar de tracker zich bevind. Deze tracker wordt vaak ingebouwd in auto's, boten of andere kostbare mobiele voer- en vaartuigen. Dit is dan een eis van een verzekeraar om het object tegen diefstal te kunnen verzekeren.

gps trackerGPS trackergps tracker zonder abonnement

Welke soorten GPS trackers zijn er?

  • GPS trackers op voeding; Deze trackers worden vast gemonteerd op een plek waar er ook stroom aangesloten is. Er is ook altijd een abonnement nodig om de tracker uit te kunnen lezen
  • GPS trackers op accu met abonnement; Deze trackers hebben een gebruiksduur tot circa 100 dagen en moeten dan weer worden opgeladen. Om de locatie uit te kunnen lezen is ook een SIM data abonnement nodig om hem te kunnen gebruiken
  • GPS tracker op accu zonder abonnement; Deze tracker kent een vaste accu capaciteit met een levensduur welke afhankelijk van gebruik varieert tussen de 4 en 10 jaar. Hierbij is het abonnement voor de levensduur afgekocht tot een aantal tracks. Vaak rond de 4000 track oproepen. Voorbeeld hiervan is de Cobblestone GPS tracker.

Cobblestone GPS tracker

cobblestone GPS ontvangenDe GPS tracker waar aanhangwagendirect distributeur van is heet de Cobblestone. De naam dekt de lading van de vorm en kenmerkt zich door gebruiksgemak door middel van een app. Het is eigenlijke een kleine " black box" welke waterdicht is ( IP67) en diverse profiel mogelijkheden biedt om de tracker aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Meer weten? Lees hier verder

Voorbeelden van het gebruik van een GPS tracker

Henk-Jan  is een verzamelaar van Amerikaanse klassiekers en heeft in iedere auto een GPS tracker geplaatst om in geval van diefstal het kostbare bezit weer terug te kunnen vinden.

  • Frits laat de caravan altijd in Spanje staan maar kan met de tracker altijd controleren of deze nog steeds op dezelfde locatie staat.
  • Bouwe gebruikt de trackers op zijn landbouwvoertuigen. Er is veel diefstal van trekkers bij collega boeren en zo weet hij altijd waar ieder voertuig is.
  • Jacco gebruikt een tracker in zijn buitenboordmotor. Handig weggewerkt en geeft een veilig gevoel.

Shop hier alles voor beveiliging van je aanhanger of caravan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
webshop keurmerk