• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Bas - Maandag 30 April 2024

      Hoe monteer ik een disselkist?

      Voordat je een disselkist gaat aanschaffen, moet je je een aantal dingen afvragen. Een vraag die wij vaak krijgen is, hoe kan je een disselkist monteren op de aanhanger? Er zijn namelijk een aantal verschillende manieren om dat te doen. Heb je namelijk een bovenbouw of onderbouw disselkist? Je moet er ook voor zorgen dat de disselkist wel passend is op de dissel. In deze blog gaan wij de hele montage bij langs zodat jij jouw disselkist zelf kan monteren!

       

      Monteren van een bovenbouw disselbak

      Allereerst is het goed om te weten dat je bij een bovenbouw disselkist ervoor moet zorgen dat deze wel op de dissel gemonteerd kan worden. Meet daarom eerst hoe groot je dissel is, dit kan namelijk per aanhanger verschillen. Als je de maten van de dissel weet, kan je een disselkist zoeken. Daarna moet je letten op het monteren van de disselkist.

      Er zijn meerdere montage opties. Je kan ervoor kiezen om de disselkist te monteren met een U-beugel, daarnaast kan je ook voor popnagels kiezen, die zijn steviger. Voor het monteren met een U-beugel moet je de dikte en de hoogte van de dissel opmeten, dan kan je bepalen welke disselkist montage set je nodig gaat hebben. Als je popnagels gaat gebruiken moet je goed afmeten waar de dissel zich bevindt zodat je de popnagels daar doorheen kan plaatsen.

      Als je alle afmetingen hebt, moet je gaan boren. Als je de U-beugels gebruikt, kan je het stroppenplaatje gebruiken om de gaten precies uit te meten en daar dan naast de dissel te boren. Bij popnagels moet je ervoor zorgen dat de gaten die je wilt boren wel goed op gelijnd zijn met de dissel, hiervoor kan je een meetlint gebruiken.

       

      Een onderbouw disselkist monteren

      Ook kan je ervoor kiezen om een onderbouw disselkist aan te schaffen. Deze zal anders gemonteerd moeten worden dan bovenbouw disselkisten. Bij onze De Haan aluminium disselkisten heb je montagesteunen die je onder de bak van de aanhanger tegen het chassis aan kunt monteren. Voor de Stabilo disselkisten kan je een montage set van Stabilo gebruiken. De montage set van Stabilo kan je gemakkelijk schuiven in de gleuven van de disselkist en monteren op het chassis van de aanhanger.

       

      Stappenplan voor de montage!

      Om het makkelijker te maken, laten wij het in een stappenplan nogmaals zien! 

      1. Meet de grootte van je dissel, zo kan je de juiste maat bestellen.
      2. Kies voor het monteren met popnagels of u-beugels. (bij u-beugels, de dikte en hoogte van dissel opmeten)
      3. Meet op de dissel na waar de montagegaten moeten komen. Lijn dit goed op met de dissel.
      4. Boor in de disselkist de gaten voor de montage.
      5. Monteer de popnagels of de u-beugels op de juiste plaats. 
      6. Stop alle onderdelen in de kist en geniet van je rit! 

       

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking