• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters

      Complete oplooprem van de aanhanger vervangen

      Voordelig een oplooprem kopen. Direct uit voorraad leverbaar. Eenvoudig zelf te vervangen en online te bestellen. Iedere oplooprem is gelijk klaar voor montage. Toon meer

      Merken

      Capaciteit

      Prijs

      -
      55 Producten
      Oplooprem 2.8VB1/-C (3500kg)  V-dissel

      Deliverytime

      719,95
      Bekijken
      Oplooprem ZAF1,35-3 (1350 kg)

      Oplooprem ZAF1,35-3 (1350 kg)

      Geschikt voor totaal gewicht 750 > 1350 kg

      Deliverytime

      329,00
      Bekijken
      Oplooprem 90S/3 (1000kg) Vierkant 70 mm

      Deliverytime

      394,95
      Bekijken
      Oplooprem 90S/3-R4 (1000kg) Vierkant 60mm

      Deliverytime

      349,95
      Bekijken
      Oplooprem KRV 13-C FG (1400 kg)

      Deliverytime

      379,95
      Bekijken
      Oplooprem 161S (1600kg) vierkant 70mm

      Deliverytime

      459,95
      Bekijken
      Oplooprem 2,8VB/1-C (3500kg) Vierkant 120mm

      Deliverytime

      719,95
      Bekijken

      Oplooprem voor de aanhanger kopen

      Waarom zou je kiezen voor AanhangwagenDirect.nl? We hebben een uitgebreide expertise in de branche en werken nauw samen met de meest gerenommeerde fabrikanten zoals KNOTT, Al-KO en BPW. Deze fabrikanten staan bekend om hun hoogwaardige oploopremmen die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Bij AanhangwagenDirect.nl bieden we alleen producten aan waar we volledig achter staan, zodat jij met vertrouwen de weg op kunt.

      De oplooprem van de aanhangwagen vervangen

      Wanneer je een oplooprem van de aanhanger gaat vervangen dan adviseren wij om altijd een oplooprem van hetzelfde merk te nemen als degene die nu op de aanhanger gemonteerd is. Dit maakt deel uit van het remschema wat de remkracht op de trommel bepaalt. Je weet ook gelijk zeker dat deze past. Dit kan je merken doordat de aanhanger op de auto drukt zonder zelf mee te remmen. Dit kan met een klap gaan omdat de demper van de oplooprem bijvoorbeeld kapot is. Dit is relatief makkelijk te controleren. Kan je de koppeling met je handen indrukken en veert deze niet meer terug? Dan is zeer waarschijnlijk je de oplooprem aanhanger demper defect. Het kan ook zijn dat de trekstang krom is waardoor deze niet meer goed in en uit kan schuiven in het huis van de oplooprem.

      Het bestellen van een oplooprem bij AanhangwagenDirect.nl is eenvoudig en probleemloos. Onze gebruiksvriendelijke website biedt een gestroomlijnde winkelervaring, zodat je snel de juiste producten kunt vinden en bestellen. Bovendien zorgen we voor een snelle en betrouwbare levering, zodat je snel aan de slag kunt met jouw aanhangwagenproject.

      Wil je het door een expert laten beoordelen? Kom dan langs op onze vestiging en onze BOVAG monteur controleert het dan gelijk.

       

      Video hoe vervang je een oplooprem?

      Hieronder staat een video waarin je kan zien hoe jij jouw oplooprem kan vervangen. 

       

      Wat is een oplooprem eigenlijk?

      Aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kg zijn geremd en beschikken over een oplooprem. Een oplooprem zorgt er voor dat de rem-functie van de aanhangwagen in werking treedt wanneer het trekkend voertuig afremt en dus de aanhanger op het trekkend voertuig 'oploopt/inloopt' Er zijn ook aanhangwagens met 750 kg bruto laadvermogen of minder die geremd zijn, dit wordt gedaan om het weggedrag en de wegligging van de aanhanger of caravan te verbeteren. Als een aanhangwagen zwaar beladen wordt en niet mee remt met het trekkende voertuig is dat niet veilig. Een oplooprem zorgt er voor dat je met een zwaar beladen aanhangwagen veilig onderweg bent.

      Een oplooprem zorgt ervoor dat de aanhanger met je mee remt.

      Een oplooprem is bedoeld om er voor te zorgen dat de aanhanger achter het trekkende voertuig mee afremt. De oplooprem treedt in werking wanneer er een negatieve trekkracht op de dissel ontstaat. Dit gebeurd wanneer het trekkende voertuig remt of afdaalt. Daardoor wordt de remstang aangetrokken welke de remschoenen tegen de trommel drukt. Het is dus een trommelrem waar vroeger ook veel auto's mee werden uitgerust. Het is dus compleet mechanisch en heeft geen elektronische koppelingen. De aanhanger remt af doordat de oplooprem demper in elkaar schuift en de remkabels aantrekt.  Controleer regelmatig de remgarnituur en onderhoud deze waar dat nodig is, zodat je altijd veilig de weg op kan blijven gaan.

       

      Welke oplooprem heb ik nodig voor mijn aanhanger?

      Wij bieden vier verschillende merken aanhanger en caravan oploopremmen aan. Knott, AL-KO, BPW en Peitz. Hoe bepaal je dan welk merk je nodig hebt? Ons advies is om altijd hetzelfde merk te nemen als wat er nu op de aanhanger of caravan zit. Hier is het remschema op gebaseerd waarmee de aanhanger een Europese goedkeuring heeft gekregen. Daarna is het type ook belangrijk. De maten zijn verschillend en de rem onderdelen kunnen anders aangesloten zijn of een andere werking hebben. Door onze grote inkoopvolumes kunnen wij de oplooprem scherp geprijsd aanbieden. Dit geldt voor alle merken zoals AL-KO, Knott, BPW en Peitz. Hierdoor is het ook voordeliger om de complete oplooprem van de aanhanger te vervangen in plaats van alle losse onderdelen. Dit scheelt ook veel montagetijd en ben je snel weer onderweg. Advies nodig over de juiste oplooprem? Aarzel dan niet ons te contacteren. Lees ons blog over de exacte werking van de oplooprem om precies te weten welke oplooprem je nodig hebt.

       

      Oplooprem caravan vervangen

      In Europa zijn bijna alle caravans uitgerust met een oplooprem. De meeste caravans beschikken over een AL-KO onderstel en dus ook een AL-KO oplooprem. Het juiste type staat altijd op de oplooprem zelf vermeld met een typeplaatje. Zo weet je dus altijd welk type oploop-inrichting de caravan heeft en welke onderdelen je dan ook nodig hebt om deze te herstellen. Ben je van plan om met je caravan een bergachtig land te bezoeken? In de bergen heeft een oplooprem soms zijn beperkingen. Rijd je bijvoorbeeld met een constante snelheid (als je remt op de motor) een steile helling af? Dan zal de caravan tegen je auto aandrukken. Hierdoor remt de caravan constant. Dit heeft als gevolg dat de remmen van de caravan oververhit kunnen raken. Het beste wat je dan kunt doen is af en toe even te stoppen en de remmen af te laten koelen. Voor caravans geldt hetzelfde als voor aanhangwagens; vervang altijd de aanhanger of caravan oplooprem met een identiek type of opvolger van de originele oplooprem. Zo ben je altijd veilig onderweg!  

       

      Terugrijautomaat oplooprem van caravan

      Ook bij het achteruitrijden drukt de auto tegen de caravan aan, waardoor de rem van de caravan begint te werken. Om dit te voorkomen zijn de meeste remtrommels voorzien van een terugrijautomaat. Een terugrijautomaat zorgt er voor dat via een schakeling (mechanisch) de remschoenen op het moment dat de remtrommels achteruit draaien minder fel tegen de remtrommels drukt. Je kan dan met een ingedrukt schuifstuk toch, met enige weerstand, achterwaarts rijden. Een terugrijautomaat zorgt er ook voor dat als je jouw caravan op de handrem zet, deze dan nog een halve meter achteruit kan rijden. Daarom moet je eigenlijk nooit caravan of trailer op een helling achterwaarts zomaar loskoppelen. Bij alle moderne oploopremmen die wij standaard verkopen is het systeem zo ingericht dat bij het achteruitrijden de oplooprem niet blokkeert. Wanneer je een ouder type oplooprem hebt zonder terugrijautomaat dan moet je handmatig een hendel omzetten. Bij het achteruitrijden met een aanhanger of caravan komt er in dezelfde richting kracht op de oplooprem als wanneer je remt. Zonder een terugrijautomaat slaat de oplooprem in de rem. Hiervoor is een ingebouwd mechanisme (hendel) die de oplooprem tijdelijk kan uitschakelen. Vergeet daarna niet om de hendel weer terug te zetten om zo schade te voorkomen. 

       

      Oploopremdemper van de oplooprem

      Een oploopremdemper is een slijtage gevoelig onderdeel van de oplooprem. De oploopremdemper bevindt zich in het schuifstuk van de oplooprem. De oploopdemper zorgt ervoor dat je aanhanger of caravan gedoseerd remt. Als je dus zachtjes remt, moet de aanhanger ook zachtjes remmen. Maar ook als je bijvoorbeeld een noodstop maakt zou de aanhangwagen gelijk hard moeten remmen. Je kunt een versleten oploopremdemper vaak identificeren door een bonkend geluid tijdens het rijden met de aanhanger of caravan. Een passende oploopremdemper hangt af van de massa van de aanhanger of caravan. Hoe groter de massa van de aanhangwagen, hoe groter de dempende factor moet zijn. Zie hier ook ons assortiment oploopremdempers.

       

      Oplooprem smeren

      Elke oplooprem is voorzien van een vetnippel (smeernippel). Dit is vaak een metalen onderdeel, bijvoorbeeld van roestvast staal of messing, dat wordt bevestigd in een geboorde opening in onderdelen van machines en waardoorheen een vetnippel onder druk in de behuizing van een lager wordt gedrukt. Een vetnippel steekt vaak uit de zijkant van de behuizing. Hierop kan je een vetspuit bevestigen. Vetnippels moet je regelmatig smeren om slijtage te voorkomen. Als je dit vroeg doet weet je zeker dat je oplooprem veilig en goed functioneert. Daarnaast voorkom je ook dat de oplooprem snel lijdt aan slijtage. Het is vaak een eenvoudig klusje, maar toch wordt dit onderhoud aan de oplooprem vaak vergeten. Het insmeren van de vetnippels van de oplooprem garandeert vrijwel altijd een optimale langdurige werking.

      Verder nog advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren.

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking