Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 18 December 2021

  Hoe maak je een handkipper elektrisch?

  Het is voor veel modellen kippers wel mogelijk om de kipper om te bouwen naar een elektrische variant. Dit brengt echter wel kosten met zich mee zodat er ook serieus overwogen moet worden een andere aanhanger te kopen. Wij zetten graag op een rijtje wat de aandachtspunten en onderdelen zijn die je nodig hebt. Het is uiteraard afhankelijk van type hydrauliek. Dit kan verschillen. In deze casus gaan we uit van een handkipper van het merk EDUARD.

   

  Wat heb je nodig?

  • Accu 12V minimaal 100Ah
  • Accu kabels
  • Hydraulische pomp
  • Koppelstukken en hydraulische slang (Optioneel en afhankelijk van situatie)
  • Afstandsbediening voor hydraulische pomp
  • Veiligheidsschakelaar voor kip limiet

  Deze set kost circa 750,- en vraagt enige technische installatie kennis om dit goed te kunnen monteren. Belangrijk is het om de hydraulische pomp op de slangen en cilinder aan te sluiten. In de meeste gevallen kan dit met de bestaande slangen en koppelingen.

   

  Aandachtspunten om de kipper om te bouwen.

  De afstandsbediening moet conform het aansluitschema worden aangesloten en op een handige plek op de dissel worden vastgezet. Voor een veilige plaatsing van de accu is een accubak aanbevelingswaardig. Dit voorkomt vochtaanslag en beschadigingen.

   

  Winkelwagentje

  Waar kan ik de benodigdheden vinden in de shop om de kipper om te bouwen naar elektrisch?

   

  Heb je ook nog hydraulische slang nodig? Die vindt je hier. 

  We maken periodiek blogs over leuke wetenswaardigheden en feitjes en ontwikkelingen op het gebied van aanhangwagens. We hebben hier een overzicht van alle blogs.

  BLOG

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking