• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Merin - Dinsdag 12 Juli 2024

   Is een SCM slot verplicht op de aanhanger of caravan?

   Dit is een vraag die onze klantenservice vaak krijgt te horen. Er is veel onduidelijkheid over de vereisten van een slot voor de verzekering. De noodzaak voor het hebben van een SCM gekeurd slot is afhankelijk van de soort verzekering en ook van de verzekeringsmaatschappij.

    

   Verplichting voor verzekering casco dekking

   Iedere aanhanger of caravan is aangekoppeld verzekerd onder de WA dekking van het trekkend voertuig. Dus dit betekent dat de schade die je veroorzaakt met de aanhanger aan een andere auto of persoon gedekt is onder de autoverzekering. Hier heb je dus geen extra verzekering voor nodig! Het is een ander verhaal wanneer je de aanhanger of caravan ook wilt verzekeren tegen een casco dekking. Dit betekent dat je ook schade die jezelf aan de aanhanger of caravan toebrengt vergoed krijgt. Tevens is deze dekking ook voor diefstal en brand schade. Deze dekking is bij de auto ook bekend onder de noemer " volledig casco" of " Allrisk"  dekking. Deze verzekering wordt niet standaard verleend en moet je extra afsluiten. Voor met name het diefstal deel worden door verzekeraars extra eisen gesteld.

   Het is dus niet nodig om een WA verzekering voor de aanhanger of caravan af te sluiten.

    

   SCM gekeurd veiligheidsslot

   Keurmerk Voertuigbeveiliging - SCM/CCV Klasse Alarm

   Het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid is de instantie welke sloten keurt en ook certificeert onder de noemer SCM. Producenten kunnen sloten hiervoor aandragen welke volgens een vaste checklist worden gekeurd en bij goedkeuring het predicaat " SCM goedgekeurd" mogen dragen. Om de aanhanger of caravan casco te kunnen verzekeren met een diefstal dekking is eigenlijk altijd een SCM slot een vereiste. Hierdoor weet de verzekeraar dat de aanhangwagen altijd goed op slot is gezet en in geval van diefstal moet je dan ook alle sleutels kunnen overleggen.

    

   Hoe zit het met de voorwaarden van mijn verzekering?

   Heb je een verzekering voor je aanhanger en caravan en weet je niet zeker of een SCM slot verplicht is? Dan doe je er verstandig aan om de voorwaarden van de polis te bekijken of je tussenpersoon te contacten. Het afsluiten van een verzekering is niet moeilijk maar in geval van schade verhalen zijn de kleine lettertjes wel relevant. Je doet er goed aan te bekijken welke eisen gesteld zijn en of je ook een SCM gekeurd slot moet hebben. Zo voorkom je nare verrassingen achteraf.

    

   Welke sloten zijn geschikt voor de voorwaarden van mijn casco verzekering?

   Alle verzekeraars nemen genoegen met SCM gekeurde sloten. Er zijn alleen wel gevallen bekend dat ze een dubbel slot vereisen. Dus zowel een koppelingsslot als wel een wielklem. Ieder SCM gekeurd slot heeft een label met een certificaatnummer welke de verzekering moet weten. Dit is het bewijs dat slot goedgekeurd is. Aanhangwagendirect voert een uitgebreid assortiment SCM goedgekeurde sloten.

    

   Aansprakelijkheidsverzekering voor de aanhanger of Caravan

   Zoals eerder aangegeven is een WA verzekering voor de caravan of aanhanger niet nodig. Zelfs tijdens het manoeuvreren van het aan en afkoppelen biedt de WA dekking van het trekkend voertuig dekking aan schade die aan derden wordt toegebracht. Wanneer je wel een verzekering afsluit met een WA dekking voor je aanhanger of caravan zal deze alleen subsidiair uitkeren. Dit betekend dat er alleen een uitkering wordt gedaan wanneer er geen enkele andere verzekering dekking zou bieden.

    

   Heb je aanvullende vragen over de verzekering en dekking? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon. Heb je vragen over welk slot geschikt is voor je aanhangwagen of caravan? 

    

   Neem dan contact op met onze klantenservice!

    

   Het slot voor je aanhanger is niet het enige wat je moet verzekeren als je onderweg gaat met je aanhanger. Wanneer je namelijk gaat rijden met je aanhanger is het erg belangrijk dat je de lading veilig mee kunt nemen. In dit blog gaan we verder in op dit onderwerp en vind je alle tips en tricks die je nodig bent om je lading veilig mee te kunnen nemen!

   BLOG

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking