• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Lesley - Donderdag 18 Juni 2024

   Wat zijn veel gezochte aanhangertermen?

   In de aanhangerwereld zijn er veel vragen die beantwoord moeten worden, daarnaast worden er ook termen gebruikt die mensen misschien nog niet kennen! Of synoniemen die bij mensen niet bekend zijn. In dit blog gaan wij jou de veel voorkomende aanhangertermen en synoniemen vertellen! Ook gaan wij een aantal veel gestelde aanhangervragen beantwoorden. Zodat jij gemakkelijk het juiste onderdeel kan vinden of de juiste vragen kan stellen!

    

   Wat zijn veel voorkomende aanhanger vragen?

   Allereerst beginnen we met de meest gestelde vragen over aanhangers:

    

    

   Daarnaast zijn er nog genoeg vragen die voor jou misschien gelden en niet genoemd zijn. Als deze vragen voor jou nog onbeantwoord zijn, neem contact op met onze klantenservice en stel je vraag daar!

    

   Welke synoniemen komen er in de aanhangerwereld voor?

   In de aanhangerwereld heb je veel woorden met meerdere betekenissen of één betekenis dat meerdere woorden heeft. Dat kan soms nog wel verwarring opleveren. Laten wij de verwarring voor je wegnemen! Aanhangers worden ook trailers, aanhangwagens of door Belgen remorque genoemd. Veel mensen zien een standaard aanhanger ook al als bakwagen, terwijl een bakwagen eigenlijk al een type aanhanger is, samen met de plateauwagen, motortrailer of bagagewagen.

    

   De koppeling van de aanhanger wordt ook met veel dingen in de war gebracht, namelijk ook met de oplooprem of de hulpkoppeling die over de trekhaak geplaatst wordt. Ook wordt de koppeling vaak dissel genoemd, maar dat is het frame waarop de koppeling of oplooprem geplaatst wordt. Om het misschien wat duidelijker te maken, hebben wij een tabel geplaatst met foto’s van de onderdelen! Op caravans zit er een stabilisatorkoppeling, dit wordt ook wel veiligheidskoppeling of anti-slingerkoppeling genoemd.

    

   Disselkisten zijn ook veel voorkomende aanhanger onderdelen, maar dit onderdeel heeft ook veel benamingen, zoals disselbak, disselbox, gereedschapskist of opbergbox. Voor het extra steunen van de dissel van de aanhanger, zijn er neuswielen, deze worden ook wel steunwielen, zwenkwiel of jockeywiel genoemd.

    

   Synoniemen voor aanhanger remonderdelen

   De remonderdelen voor de aanhanger kunnen ook vaak door elkaar gehaald worden. Zoals in de eerdere afbeelding te zien is, zit er een oplooprem op een geremde aanhanger, die ook wel oploop-inrichting wordt genoemd. Aan de oplooprem zit een koppeling, een handrem en een stofhoes. De stofhoes wordt ook wel beschermhoes, afdekhoes, beschermkap of stofkap genoemd. Ook zit er een oploopremdemper en trekstang in een oplooprem. De remkabel zit vast aan het remgarnituur en de as. Deze zorgt ervoor dat als jij remt, de aanhanger mee remt.

    

   Op een geremde as heb je een remtrommel zitten, dit wordt ook wel de trommelrem genoemd. Daarin vind je de remschoenen, die ook wel remblokken, remvoering of rembekleding genoemd wordt. Deze werken samen om de wielen te laten stoppen als je remt. Aan de remschoenen kan je ook nog schokdempers/schokbrekers monteren voor de demping als je over bijvoorbeeld drempels gaat met een volle lading.

    

   Bekijk onze handige montagevideo's!

   BLOG

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking