• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Bas - Donderdag 18 Juni 2024

   Wat is een SCM gekeurd aanhanger slot?

   Bij het beveiligen van jou aanhangwagen, boottrailer of caravan is het van cruciaal belang om de juiste sloten te gebruiken. SCM gekeurde sloten bieden daarvoor de beste oplossing. Maar wat is een SCM keurmerk precies, en waarom zou je kiezen voor een slot met dit keurmerk? In dit blog duiken we dieper in de wereld van SCM gekeurde sloten.

    

   Wat is het SCM keurmerk?Keurmerk Voertuigbeveiliging - SCM/CCV Klasse Alarm

   SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Het SCM keurmerk wordt toegekend aan beveiligingsproducten die voldoen aan strenge eisen op het gebied van diefstalpreventie voor alle verschillende voertuigen. Dit omvat een breed scala aan producten, waaronder sloten voor aanhangwagens, boten en caravans. Het SCM keurmerk garandeert dat het slot grondig is getest door onafhankelijke experts. De tests omvatten pogingen tot inbraak met verschillende gereedschappen en technieken, waardoor alleen de meest robuuste aanhangersloten het keurmerk ontvangen.

    

   Wat kost een SCM gekeurd slot?

   De kosten van SCM gekeurde sloten variëren afhankelijk van het type slot en de fabrikant. Over het algemeen liggen de prijzen tussen €70 en €200. Natuurlijk is dit afhankelijk van het type slot. Dit lijkt misschien prijzig in vergelijking met gewone sloten, maar de investering is het waard gezien de bescherming die ze bieden. Bovendien kunt u bij Aanhangwagendirect altijd rekenen op scherpe prijzen en hoge kwaliteit.

    

   Verschillende gekeurde sloten

   Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er allerlei verschillende type SCM gekeurde sloten die voor jou van toepassing kunnen zijn. Het meest gebruikte model is het onderbouw disselslot, deze monteer je eenmalig en is altijd snel en eenvoudig te gebruiken. De volgende sloten zijn verkrijgbaar met het SCM keurmerk:

   Zoals je ziet is bijna ieder model verkrijgbaar met een SCM keurmerk. Hier vind je een volledig overzicht met gekeurde sloten.

    

   Waarom kiezen voor SCM gekeurde sloten?

   De keuze voor een SCM gekeurd slot biedt verschillende voordelen:

   • Verhoogde veiligheid: Deze sloten zijn bestand tegen een reeks inbraakmethoden, wat jou aanhangwagen, boot of caravan veel beter beveiligt tegen diefstal.
   • Verzekeringsvoordeel: Veel verzekeringsmaatschappijen eisen dat je gebruikmaakt van SCM gekeurde sloten voor het afsluiten van een diefstalverzekering, of bieden een lagere premie als je deze sloten gebruikt.
   • Gemoedsrust: Met een SCM keurmerk kan je erop vertrouwen dat je eigendommen goed beveiligd zijn, wat zorgt voor een gerust gevoel.

    

   Het verschil tussen een normaal slot en een SCM gekeurd slotVerschil tussen sloten

   Het belangrijkste verschil tussen een standaard slot en een SCM gekeurd slot ligt in de veiligheidsnormen en de testprocedures die ze zijn ondergaan. Normale sloten bieden basisbeveiliging en zijn niet noodzakelijk getest op methoden van geforceerde toegang. SCM gekeurde sloten daarentegen zijn uitvoerig getest op hun weerstand tegen verschillende inbraaktechnieken en voldoen aan specifieke veiligheidsnormen die erkend zijn door verzekeringsmaatschappijen.

    

   Slot onderhoud

   SCM gekeurde disselsloten zijn vaak lichtgevoelig, en dienen regelmatig ingespoten te worden met WD40 om ze soepel te houden. Wil jouw slot niet meer goed draaien? Als je de sleutel er niet volledig inzet en er wordt gedraaid slaat het slot vast, omdat dan de cilindertjes van binnen geforceerd worden. Bij enige forcering denkt het slot dat er een dief bezig is en slaat hij dus vast, net als wanneer dus echt bijvoorbeeld iemand de aanhanger zou willen stelen en met een schroevendraaier erin begint te draaien en prikken, slaat het slot ook vast. Daarom is het belangrijk om een disselslot echt helemaal eventjes vol te spuiten met WD40, of een nacht in een badje met WD40 leggen.

    

   Conclusie

   Investeren in een SCM gekeurd slot is een slimme keuze voor iedereen die de veiligheid van hun aanhangwagen, boottrailer of caravan serieus neemt. Hoewel de initiële kosten hoger zijn dan die van een standaard slot, bieden SCM gekeurde sloten superieure bescherming en kunnen ze op lange termijn kosten besparen door diefstal te voorkomen en verzekeringspremies te verlagen. Bij Aanhangwagendirect vindt je een breed assortiment aan SCM gekeurde sloten die je eigendommen effectief beschermen tegen diefstal.

    

   Voor meer informatie over onze producten en advies op maat kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste beveiligingsoplossingen die het beste bij jou past!

   BLOG

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking