Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Siedrik de Vries - Woensdag 10 April 2023

  Hoe kan je met een buitenlands rijbewijs een aanhanger tenaamstellen?

  Om een aanhanger te registreren met een buitenlands rijbewijs zijn er net even wat andere zaken nodig dan met een Nederlands rijbewijs. Dat betekent dat het dus wel mogelijk is maar er zijn wat extra documenten nodig.

  Wanneer je bij Aanhangwagendirect een aanhangwagen koopt of least met een buitenlands rijbewijs zijn er een paar extra stappen nodig. Je moet persoonlijk naar een RDW keuringsstation met de volgende documenten.

   

   

  1. Paspoort of Rijbewijs
  2. Tijdelijk documentnummer aanhanger. ( dit leveren wij aan bij een nieuwe aanhanger )
  3. COC verklaring aanhanger
  4. Bijbehorend tenaamstelling document waar kenteken, tenaamstellingcode en chassisnummer op staan.
  5. Uittreksel gemeente basis administratie. Hierin staat opgenomen dat je woonachtig bent in Nederlandse gemeente.

   

  Met deze documenten kan je naar het RDW keuringsstation en je melden bij de balie voor de tenaamstelling en ontvang je het 1e deel van de tenaamstellingsverslag. Deel 2 hiervan, het kentekenpasje ontvang je binnen een week per post.

  Na deze bevestiging kunnen wij ook daadwerkelijk de aanhanger aan je uitleveren met het kenteken. Daarna ben je helemaal klaar om de weg op te gaan!

  In geval van een lease aanvraag komt er nog 1 aanvullende stap bij, namelijk het overleggen van de OTT code van de lease maatschappij. Hier hebben wij dan weer het tenaamstellingsverslag van nodig zodat we deze kunnen overleggen aan de leasemaatschappij.

   

  Dit klinkt misschien allemaal nog wat ingewikkeld maar wij hebben hier ruime ervaring mee en waneer je een aanhanger bij ons koopt regelen wij dit graag voor je zodat het het allemaal zo soepel mogelijk verloopt!

  Klantenservice

   

  Check onze complete product catalogus voor alle aanhanger onderdelen.

  BLOG

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking