• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Bas - Vrijdag 12 Januari 2024

      Waarom kiezen voor een De Haan disselkist?

      Wanneer je regelmatig met je aanhanger op pad bent, dan weet je vast wel hoe vervelend het kan zijn om steeds je spanbanden te moeten zoeken of niet te weten waar je voor het laatst je aanhangernet hebt zien liggen. Een van de meest handige accessoires die je hiervoor aan je aanhanger kunt toevoegen is een disselkist. En in dit blog gaan we in op 1 specifiek merk disselkist, namelijk de De Haan disselkist. Dit premium merk disselkist maakt namelijk een aantal verschillende kisten zodat er altijd een juiste kist voor jou bij zit! 

       

      Een De Haan disselkist zorgt ervoor dat je veilig onderweg bent

      Geen losse materialen in de aanhanger of rondslingerend in de auto. Misschien logisch maar er gebeuren toch veel ongelukken doordat er losse onderdelen in de aanhanger liggen. Een de Haan disselkist draagt bij aan jou veiligheid en die van je medeweggebruikers tijdens het rijden met je aanhangwagen. Door een disselkist op je aanhanger te gebruiken hoef je niet steeds je accessoires in de auto te leggen en zo voorkom je dat er accessoires tijdens het rijden uit de aanhanger vliegen. Maar ook tegen diefstal van je eigendommen ben je vaak beter beveiligt. De de Haan disselkisten zijn vaak voorzien van een eigen slot waardoor je spullen ten alle tijden veilig opgeborgen zijn.

       

      Welke soorten De Haan disselkisten zijn er?

      Je kan allereerst kiezen tussen twee verschillende materiaalsoorten. Een disselkist van kunststof of een disselkist van aluminium. Welke het meest geschikt is voor jou toepassing is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je specifieke behoeften en budget. Laten we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden bekijken om je te helpen de juiste beslissing te nemen:

       

      Een De Haan disselkist van kunststof:

      Voordelen:

      • Licht van gewicht: een kunststof disselkist van De Haan is lichter dan een aluminium disselkist. Dit kan handig zijn als je op zoek bent naar een gemakkelijke opslagoplossing.
      • Roestbestendig: de Haan kunststof disselkisten zijn bestand tegen roest en corrosie omdat er geen stalen delen zijn gebruikt, hierdoor is een kunststof box beter geschikt voor een vochtige omgeving.
      • Onderhoudsarm: een disselkist van kunststof materiaal heeft meestal geen tot zeer weinig onderhoud nodig. De kunststof disselkist is eenvoudig schoon te maken en heeft verder geen speciale behandeling nodig.

      Een nadeel van een kunststof disselkist is dat deze minder sterk is en daardoor schade gevoeliger is dan een kist van aluminium materiaal. Hij kan bij een puntbelasting breken. Bij normaal gebruik is daar natuurlijk geen sprake van.

       

       

      Een De Haan disselkist van aluminium traanplaat

      • Sterk: een aluminium traanplaat disselkist is geschikt voor het vervoeren van zwaardere objecten.
      • Duurzaamheid: de aluminium traanplaat disselkist is zeer duurzaam en is bestand tegen zware belastingen en ruwe omstandigheden.
      • Esthetisch: de disselkist gemaakt van aluminium traanplaat heeft een stoere en industriële uitstraling.

      Ook de De Haan disselkist van aluminium heeft nadelen. Deze kisten zijn namelijk zwaarder dan de kunststof variant, ook zijn deze veelal duurder dan de kunststof disselkisten.

       

      De wettelijke regels voor een aanhanger disselkist

      Als je een de Haan disselkist gebruikt op je aanhanger of caravan is het natuurlijk belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke regelgeving die van toepassing is bij een disselkist. Fijn om voor jou te weten is, dat er geen specifieke eisen of wetgeving is voor een de Haan aanhanger disselkist.

       

      Welke de Haan disselkist is de juiste voor mij?

      In het algemeen, als je op zoek bent naar een lichtgewicht en roestbestendige optie, kan een kunststof disselkist een goede keuze zijn. Aan de andere kant, als duurzaamheid en stevigheid voorop staan en je bereid bent om het extra gewicht te accepteren, kan een aluminium traanplaat disselkist meer geschikt zijn.

       

      Het complete assortiment oploopremmen kan je hier vinden

       

      Hoe monteer ik een aluminium disselkist?

       

      De Haan Metaaltechniek & AL-KO

      De Haan Metaaltechniek is een Nederlands bedrijf die sinds kort overgenomen is door AL-KO. Maar eerst even terug naar de geschiedenis van de Haan. De onderneming begon al in 1924. Sinds die tijd is de Haan uitgegroeid tot een grote onderneming en maken zei verschillende aanhanger accessoires, van spatborden tot disselkisten.
      In 2022 is de Haan overgenomen door AL-KO maar dat betekent niet dat de productie van de hoogwaardige producten daarmee ook stopt.  De Haan en AL-KO werken nu samen om zo het assortiment uit te breiden en te verbeteren.

       

      Een De Haan disselkist op maat

      Ons assortiment met disselkisten van de Haan is groot, maar de kans bestaat natuurlijk dat het juiste model er voor jou niet tussen staat. Dit hoeft geen probleem te zijn! Wij kunnen een aluminium traanplaat disselkist voor jou op maat laten maken, iedere gewenste maatvoering is mogelijk! Als je nog vragen hebt over de disselkisten van de Haan, neem dan contact op met onze klantenservice.

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking