Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Merin - Woensdag 26 Juli 2023

  Welk slot is het meest geschikt voor de geremde AL-Ko Ak161 en Ak 270 koppeling.

  Als trotse eigenaar van een geremde aanhangwagen met een Al-Ko oplooprem begrijpt u ongetwijfeld het belang van veiligheid en beveiliging. Een van de meest effectieve manieren om uw aanhangwagen te beschermen tegen diefstal en ongeautoriseerd gebruik is door gebruik te maken van een hoogwaardig koppelingsslot. In dit artikel zullen we de mogelijkheden bespreken om uw aanhanger te beveiligen 2 SCM goedgekeurde aanhangersloten, dat verkrijgbaar is bij Aanhangwagendirect.nl. 

  Sloten voor een Al-Ko AK161 en AK270 koppeling

  Alle nieuwe aanhangwagens met een Al-Ko onderstel zijn ook uitgerust met een Al-Ko koppeling. Sinds 2021 is de AK 160 vervangen door de Al-Ko 161 en de zwaardere 2700kg koppeling van ak270 naar de AK270. De verandering is vooral cosmetisch en in uitstraling maar heeft dan toch ook een andere afmeting waardoor bestaande al-ko sloten niet meer zullen passen. Er zijn gelukkig wel weer twee nieuw oplossingen om de aanhanger toch veilig op slot te kunnen zetten.

  Als je twijfelt welk type koppeling je hebt:  Dit type nummer staat ook altijd op de koppeling vermeld.

  Welk type slot is het meest geschikt?

  Van de sloten die geschikt zijn voor deze Ak161 en AK270 koppeling is er eentje die gedeeltelijk vast gemonteerd zit aan de onderzijde van de koppeling.

  Het losse deel is een goedgekeurd hangslot welke er voor zorgt dat de koppeDouble lock Al-ko Slotling niet ongewenst ontkoppeld of aangekoppeld kan worden. Dit los is dus ook aangekoppeld of ontkoppeld te gebruiken. Dit double lock type B slotslot  is specifiek geschikt voor Al-ko koppelingen omdat deze 2 horizontale bouten heeft. Dit geldt overigens ook voor de andere ouder Al-ko koppelingen zoals de Ak160 en Ak161. Het slot wordt geleverd met 5 sleutels. Deze zijn niet naderhand bij te bestellen dus wees er zuinig op ;) Het type B slot past alleen op de Al-Ko koppelingen. Heb je een andere koppeling? Check dan dit keuze schema om te bepalen welk double lock slot op je aanhanger past.

   

  safety slot al-koEen ander slot wat specifiek door Al-Ko zelf is ontwikkeld en geschikt is voor het type koppeling AK161 en AK270 is het gietijzeren Safety slot. Dit slot valt als een stalen hoes om het slot heen en voorkomt dat je de hendel kan bedienen voor het aan- of aankoppelen van de aanhanger. Met een cylinderslot kan je dit slot eenvoudig op slot doen en dus ook aangekoppeld of ontkoppeld gebruiken. De meeste gebruikers bewaren dit slot in een disselkist bij de aanhanger.  Dit safety slot kan dus ook in combinatie met een safety ball worden gebruikt welke als trekhaakkogel fungeert. Het geheel wordt in een verpakking met rubberen doppen geleverd die voorkomen dat het slot de koppelingsmoeren beschadigd.

   

  Heb je een andere type koppeling? In ons assortiment beveiliging in de webshop hebben we een grote keuze uit disselsloten, wielklemmen en andere sloten voor de aanhanger en caravan. 

   

  BLOG

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking